topi se u ustima

Užitak za celu porodicu: Evo kako napraviti neodoljive novogodišnje kolačiće (RECEPT)

0

Ukusni, slatki čovečuljci koji su u zapadnoj kulturi simbol novogodišnjih i božićnih praznika idealno su posluženje u ovo doba godine.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 200 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 170 grama putera
  • 180 grama šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica vanilinog šećera
  • đumbir (po želji)
  • cimet (po želji)

 

Napravite medeno srce, omiljeni posni kolač: Sočan i ukusan, a pravi se brzo (RECEPT)

 

Za glazuru:

 

  • 250 grama šećera u prahu
  • 3 supene kašike mleka
  • 1 kašičica arome vanile
  • malo jestive boje za kolače

 

 

 

foto: Shutterstock

Priprema kolačića

 

1. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

2. U drugu posudu sipajte puter, jaja (razlupajte i dobro promešajte jedno po jedno) i vanilin šećer. Mešajte sve dok ne dobijete kremastu smesu.

3. Sjedinite sadržaj obeju činija i dobro umesite.

 

Ova posna fantazija će vas raspametiti: Kolač od kokosa koji se topi u ustima (RECEPT)

 

4. Stavite da testo odstoji dva sata.

5. Pobrašnite radnu površinu. Oklagijom razvucite testo i secite ga kalupima u obliku čovečuljka. Poređajte ih u dobro podmazan pleh.

6. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 8-10 minuta ili dok ivice kolača ne budu zlatno-braon boje.

 

Priprema glazure

 

Pomešajte šećer i ostale sastojke dodajući ih jedan po jedan. Ukrasite kolače po želji.

makonda-tracker