Ukusni, slatki čovečuljci koji su u zapadnoj kulturi simbol novogodišnjih i božićnih praznika idealno su posluženje u ovo doba godine.
Sastojci:
- 200 grama brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 170 grama putera
- 180 grama šećera
- 2 jajeta
- 1 kašičica vanilinog šećera
- đumbir (po želji)
- cimet (po želji)
Napravite medeno srce, omiljeni posni kolač: Sočan i ukusan, a pravi se brzo (RECEPT)
Za glazuru:
- 250 grama šećera u prahu
- 3 supene kašike mleka
- 1 kašičica arome vanile
- malo jestive boje za kolače
Priprema kolačića
1. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.
2. U drugu posudu sipajte puter, jaja (razlupajte i dobro promešajte jedno po jedno) i vanilin šećer. Mešajte sve dok ne dobijete kremastu smesu.
3. Sjedinite sadržaj obeju činija i dobro umesite.
Ova posna fantazija će vas raspametiti: Kolač od kokosa koji se topi u ustima (RECEPT)
4. Stavite da testo odstoji dva sata.
5. Pobrašnite radnu površinu. Oklagijom razvucite testo i secite ga kalupima u obliku čovečuljka. Poređajte ih u dobro podmazan pleh.
6. Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite 8-10 minuta ili dok ivice kolača ne budu zlatno-braon boje.
Priprema glazure
Pomešajte šećer i ostale sastojke dodajući ih jedan po jedan. Ukrasite kolače po želji.