Ovo je njeno omiljeno jelo

Glumica obožava specijalitet iz Antepa: Feriha ovako sprema bejran čorbu (FOTO)

0
Probajte čuvenu bejran čorbu, specijalitet iz Antepa, po receptu turske glumice Hazal Kaje, zvezde serije "Zvala se Feriha". Potpuno će vas osvojiti!


Bejran čorba

Sastojci:

 

1 do 1,5 kg jagnjećeg vrata, nogica i rebara


3,5 l tople vode


1 čaša pirinča


2 čaše vode


So i biber


Mlevena paprika u prahu (ljuta)


5 do 8 čenova belog luka


Malo maslaca ili jagnjeće masnoće

 

Brzo ćete ih napraviti, a još brže ćete ih pojesti: Zalogajčići sa kačkavaljem i slaninom (FOTO,VIDEO)

 

Priprema:

 

Jagnjetinu iseći krupnije i sat-dva držati u hladnoj vodi. Nakon toga je izvaditi, staviti u dublju šerpu, naliti toplom vodom (da bude četiri prsta iznad mesa) i kuvati na srednjoj vatri. Kašikom skupljati penu sve dok je ima, nakon toga šerpu poklopiti, pa kuvanje nastaviti na vrlo tihoj vatri vatri oko 3-4 sata. (U modernoj verziji meso kuvaju u ekspres loncu).

 

Kad je meso kuvano, procediti ga, odvojiti od kostiju i iskidati na komadiće. U vodi od mesa skuvati pirinač, u njega staviti otopljenu masnoću, a na kraju dodati mlevenu papriku u prahu, beli luk, biber i so. Pustiti da proključa pa dodati meso. Bejran čorbu servirati toplu. Po želji može se posuti seckanim peršunom.

makonda-tracker