Ovo je njeno omiljeno jelo

Glumica obožava specijalitet iz Antepa: Feriha ovako sprema bejran čorbu (FOTO)

0
Probajte čuvenu bejran čorbu, specijalitet iz Antepa, po receptu turske glumice Hazal Kaje, zvezde serije "Zvala se Feriha". Potpuno će vas osvojiti!
foto: Instagram
foto: Instagram

Zvezda serije "Zvala se Feriha", lepa turska glumica Hazal Kaja svaku je ulogu maestarlno odigrala, piše Lisa. Ipak, ova mlada devojka ne dobija priznanja samo za glumu. Među kolegama, a i šire, Hazal je poznata kao zaljubljenik u kuvanje i sve što je u vezi sa tim.

 

Ta zaljubljenost nije ostala samo na priči ili za stolom: Hazal je 2014. upisala kulinarsku akademiju, ali nije stigla da je završi jer je prihvatila ulogu u seriji "Maral" u kojoj joj je partner bio Aras Bulut Ijnemli, princ Bajazit iz "Sulejmana Veličanstvenog".

 

Međutim, Hazal nije odustala od kulinarstva, učenje je samo odložila. Kad se serija završila, vratila se u školsku kuhinju. Početkom 2016. dobila je majstorsko zvanje i poput ostalih kolega iz grupe odradila staž. I to u jednom uglednom istanbulskom hotelu. Sa istom grupom u maju je učestvovala na festivalu bulgura u Antepu gde su pred mnogim iskusnim kuvarima pokazali šta sve umeju.

 

Ukusno, zdravo i ubrzava metabolizam: Nutricionisti ovo jelo preporučuju stalno, a kada ga probate shvatićete zašto (FOTO)

 

Ali lepa glumica ne voli samo da kuva, ona uživa i za stolom. Najdraže jelo joj je bejran čorba, stari specijalitet iz okoline Antepa. Ova čorba krepi i daje snagu, pa se najviše jede tokom zime, uglavnom za doručak.

Imam konzervativan ukus", otkrila je glumica u jednom intervjuu.

Najdraže jelo mi je čuvena antepska bejran čorba. Da bih je jela, spremna sam i da na jedan dan skoknem do Antepa, iako to i nije kratak put", objašnjava Hazal koja se posle duže pauze priprema da zaigra u novoj seriji čiji se detalji drže u tajnosti.

 

makonda-tracker