Turski glumac Tolga Tekin (43), Barbarosa iz "Sulejmana Veličanstvenog", koga upravo gledamo kao sebičnog i nezrelog gubitnika Ozkana Gulpinara u seriji "Paramparčad", otkriva da je najlepše trenutke detinjstva proveo pored majke u kuhinji. A da nije glumac, sigurno bi, kaže, otvorio restoran i sam kuvao u njemu, piše Lisa.
Sulejman Veličanstveni okružen lepoticama: Koja od njih sme da stane na crtu Šeherezadi? (FOTO)
I zato kad god ugrabi vremena, ovaj harizmatični neženja voli da pripremaspecijalitete koje je naučio od majke. Mnogo toga on zna da skuva, ali su mu jagnjeće kolenice sa bulgur pilavom najdraže jelo.
Tolga je objasnio na koji način sprema ovaj specijaltet:
U ekspres-loncu skuvam jagnjeće kolenice sa belim lukom, šargarepom, glavicom crnog luka, lovorovim listom i biberom u zrnu. Tu vodu ne bacam, nju iskoristim za spremanje bulgur pilava. A kolenice posle stavim preko pilava malo pre nego što će biti gotov. Uz to serviram čobansku salatu. Mmm, divota, jedna!"
Bulgur pilav s jagnjećim kolenicama
6 kolenica
1 šargarepa
1 luk
3 lista lovora
1 kašičica bibera u zrnu
1 manja glavica belog luka
Zvezda serije Sulejman Veličanstveni otkriva tajnu svoje lepote u 71.godini (FOTO)
Za pilav:
2 čaše bulgura
1 luk
1 crvena i 3 zelene paprike
3 kašika maslaca
so
4 čaše supe od mesa
nekoliko čeri paradajza za ukrašavanje
Nastavak pročitajte na sledećoj strani