Turski glumac Tolga Tekin (43), Barbarosa iz "Sulejmana Veličanstvenog", koga upravo gledamo kao sebičnog i nezrelog gubitnika Ozkana Gulpinara u seriji "Paramparčad", otkriva da je najlepše trenutke detinjstva proveo pored majke u kuhinji. A da nije glumac, sigurno bi, kaže, otvorio restoran i sam kuvao u njemu, piše Lisa.
Sulejman Veličanstveni okružen lepoticama: Koja od njih sme da stane na crtu Šeherezadi? (FOTO)
I zato kad god ugrabi vremena, ovaj harizmatični neženja voli da pripremaspecijalitete koje je naučio od majke. Mnogo toga on zna da skuva, ali su mu jagnjeće kolenice sa bulgur pilavom najdraže jelo.
Tolga je objasnio na koji način sprema ovaj specijaltet:
U ekspres-loncu skuvam jagnjeće kolenice sa belim lukom, šargarepom, glavicom crnog luka, lovorovim listom i biberom u zrnu. Tu vodu ne bacam, nju iskoristim za spremanje bulgur pilava. A kolenice posle stavim preko pilava malo pre nego što će biti gotov. Uz to serviram čobansku salatu. Mmm, divota, jedna!"
Bulgur pilav s jagnjećim kolenicama
6 kolenica
1 šargarepa
1 luk
3 lista lovora
1 kašičica bibera u zrnu
1 manja glavica belog luka
Zvezda serije Sulejman Veličanstveni otkriva tajnu svoje lepote u 71.godini (FOTO)
Za pilav:
2 čaše bulgura
1 luk
1 crvena i 3 zelene paprike
3 kašika maslaca
so
4 čaše supe od mesa
nekoliko čeri paradajza za ukrašavanje
Nastavak pročitajte na sledećoj strani
Priprema:
Kolenice i povrće kuvati u dva litra vode dok meso ne bude mekano. Kolenice izvaditi (po želji meso se može odvojiti od kostiju), a vodu sačuvati za bulgur.
Za bulgur izrendan luk i paprike propržiti na maslacu, dodati bulgur, još malo pržiti, pa naliti vodom u kojoj se kuvalo meso. Posoliti i pobiberiti, poklopiti šerpu i kuvati na tihoj vatri dok bulgur ne upije svu tečnost. Pred kraj odozgo staviti kolenice, da se mirisi prožmu.
Gotov bulgur sipati na tanjir za serviranje, preko njega staviti kolenice, ukrasiti čerijem i grančicama peršuna.
Malo je falilo da je ON odvede pred oltar: Ovako izgleda bivši dečko Fahrije Evdžen (FOTO)
Čobanska salata
1 glavica crnog luka
2 veća ili 4 manja krastavca
4 paradjza
2 zelene paprike
1 limun
Peršun
2 kašike maslinovog ulja
So
Priprema salate:
Sve sastojke iseckati na kockice, sastaviti ih, posoliti i začiniti limunom i maslinovim uljem.
Tekst: Milena Ranisavljević