Sastojci:
4 jajeta
cimet
225 g šećera
100 g brašna
75 g gustina
2 kašičice praška za pecivo
kašika mlevenih lešnika
2 ½ kašike kakaa
3 ½ kašike čokoladnih strugotina
50 g maslaca
8 listova želatina
200 ml mleka
50 g čokolade
150 g čoko-jogurta
800 ml pavlake
2 kašičice učvršćivača za šlag
50 g čokoladnih ukrasa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, piše Lisa. Umutite jaja, 1/2 kašičice cimeta, četiri kašike vode i 175 g šećera. Pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo, prosejte preko krema, dodajte i mlevene lešnike, kašiku kakaa i kašiku čokoladnih mrvica. Dodajte i mekani maslac, zamesite. Masu sipajte u kalup (prečnika 26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje, pecite oko 30 minuta. Izvadite, skinite papir, ohladite.
Biskvit dva puta vodoravno presecite. Donju koru učvrstite prstenom. Želatin rastopite. Zagrejte mleko, 1/2 kašičice cimeta i 50 g šećera, ne kuvajte. U tome rastopite čokoladu.
Staklena torta koja je zaludela ceo svet: Laka za pravljenje, prelepa za oko (VIDEO + RECEPT)
Sipajte želatin, promešajte i malo ohladite. Čoko-jogurt sipajte u još mlaku masu. Umutite 600 ml pavlake, sjedinite sa masom. Sa 1/3 krema premažite donju koru, pokrijte drugom, sa 1/3 krema premažite, staviti treću, pa sve premažite ostatkom krema.
Tortu hladite četiri sata. Skinite prsten. Pomešajte učvršćivač, prstohvat cimeta i kašičicu kakaa 200 ml pavlake sa tim umutite, pa sa delom toga premažite tortu okolo, pospite sa dve kašike čokoladnih strugotina. Na tortu stavite šablon sa zvezdom, pospite kašikom kakaa. Ostatkom šlaga i špricom pravite tufnice. Ukrasite čokoladom i pospite kašičicom strugotina.