ukus tradicije

Tek onda ćete moći da se nazovete vrsnom domaćicom: Ako imate više od 40 godina, ova jela morate da znate da napravite

0
Prosečna Srpkinja, u pola noći, bez recepta zna da spremi ova jela.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Srpkinje su poznate po svojoj gostoprimljivosti, savršenim kulinarskim umećima, kao i sposobnostima da "ni od čega naprave nešto".

 

Oslobađa telo od toksina, leči glabovolju, ubrzava mršavljenje: Napitak najmudrijih starih Grka učiniće čuda za vaše telo (RECEPT)

 

Skoro svaka žena od četrdeset i nešto godina u pola dana i noći, bez recepta ume da spremi ova jela:

 

1. Domaći hleb

 

foto: Shutterstock

Šta je tu teško? Stavite pola kilograma belog brašna, kašičicu soli, prstohvat šećera i malo kvasca. Dodate vodu i sve lagano umesite. Ostavite da dostoji sat - dva, pa onda radnu površinu pospete brašnom, istresete testo pa lagano mesite dok se ne stvori meka i topla loptica. Pečete na 200 stepeni, dvadesetak minuta.

 

2. Sarma

 

foto: Shutterstock

Kuća nije dom dok u njoj ne zamiriše domaća sarmica. Zato svaka Srpkinja ima svoj savršen omjer namirnica potrebnih za sarmu.

 

Najpopularniji zimski izvor C vitamina: Ovako se PRAVILNO kiseli kupus

 

20ak listova kiselog kupusa pakujete u male sarmice punjene kombinacijom mesa, luka, šargarepe i pirinča. Sve se to stavi u duboku šerpu i kuva se sa slaninicom na laganoj vatri (što duže - to bolje).

 

Tajna srpske domaćice: U sarmu uvek ide kombinacija mlevenog mesa (junetina/svinjetina sa vrlo malo suvog mesa), a u lonac sa sarmicama uvek se kuvaju svinjska dimljena koža ili nekoliko parčića slaninice.

 

makonda-tracker