ukus tradicije

Tek onda ćete moći da se nazovete vrsnom domaćicom: Ako imate više od 40 godina, ova jela morate da znate da napravite

0
Prosečna Srpkinja, u pola noći, bez recepta zna da spremi ova jela.


3. Domaća kokošija supa

 

foto: Shutterstock

Gusta i žuta, puna svežeg povrća i dosta peršuna... Ova supa je lek, a to je i naučno dokazano. Prosečna Srpkinja je sprema onog momenta kada njeno dete kine, makar i slučajno. Brzo se sprema i izuzetno je hranljiva.

 

U prazan lonac stavite jednu glavicu crnog luka isečenu na četvrtine i pustite da luk pocrni sa svake strane. Zatim dodate vodu (gotovo do vrha lonca), piletinu, šargarepu, koren peršuna i kuvate pola sata. Zatim dodate testeninu i list peršuna i kuvate još desetak minuta... Začinite i servirate.

 

Isprobaćete ovaj domaći lek već danas: Rešite zdravstvene probleme uz samo jedno jaje i malo sirćeta (RECEPT)

 

Tajna srpske domaćice: Crni luk ne čisti do kraja nego ostavi ljuske koje su pune vitamina i supu boje u crveno. Pred serviranje izvadi ljuske od luka da ukućani ne vide, jer neke stvari ipak moraju da ostanu tajna.

 

4. Kačamak

 

foto: Profimedia

Doručak koji se jede isključivo nedeljom. Sprema se jednostavno. U ključalu vodu doda se so i kukuruzno brašno, umeša se u kašu a zatim se doda i malo maslaca pa se sve lagano ukuva.

 

Služi se sa domaćim kajmakom i sirom.

 

Tajna srpske domaćice: Uz ovaj doručak će obavezno da posluži i nekoliko kriškica domaćeg suvog mesa lagano zagrejanog na tiganju (čisto da kuća zamiriše).

 

makonda-tracker