RAJSKI ZALOGAJI

Sutlijaš na kakav ste navikli više nije IN: Svetski kuvari su ovim štosom zaludeli svet (FOTO)

0
Sutlijaš je mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, a ukoliko vam je dosadilo da ga jedete isključivo sa cimetom, svetski kuvari su otkrili štos i potpuno transformisali ovu poslasticu
foto: Profimedia
foto: Profimedia
  1. 200 grama pirinča
  2. 250 grama šećera
  3. 1 kesica želatina u prahu
  4. 1 kašika cimeta
  5. 1 vanilin šećer
  6. 1 litar mleka
  7. šlag
foto: Profimedia

1. U šerpu sipati mleko, staviti na ringlu, malo ugrejati, pa dodati 3 kašike šećera i cimet. Promešati i dodati pirinač. Povremeno mešajući, kuvati sutlijaš dok se ne zgusne. Dodati vanilin šećer i promešati.

 

Domaći sok od ruže po bakinom receptu: Savršeno posluženje u letnjim danima

 

2. Rastvoriti želatin u vodi i ostaviti da omekša, pa dodati u sutlijaš. Preostali šećer sipati u drugu šerpu i pržiti dok ne dobijete karamel masu zlatne boje. U kalup za kuglof staviti karamel, dodati preko sutlijaš i ubaciti da se suši u rerni 30 minuta na 50 stepeni. Izvaditi i ostaviti da se ohladi.

 

Niskokalorična poslastica u koju ćete se zaljubiti: Sorbe od ribizli

 

3. Ohlađeno prevrnuti na tacnu, tako da karamel dođe gore. Mikserom ummutiti mleko i šlag, pa sredinu napuniti pomoću šprica, a potom šlagom ukrasiti i spoljašnju ivicu. Po želji odozgo ukrasiti orašastim plodovima.

makonda-tracker