U prazničnim danima smo uglavnom mnogo kreativniji po pitanju toga na koji način serviramo hranu, a da bi vam trpeza bila još interesantnija ove godine obavezno probajte mini-pice u obliku novogodišnje jelke!
Praznična trpeza ne mora da bude komplikovana da bi izgledala lepo i ponekad su upravo najjednostavnije ideje one koje osvoje goste na prvi zalogaj!
Ako tražite brz, zabavan i vizuelno upečatljiv slani zalogaj, koji je uz to fenomenalnog ukusa, pica-jelkice od lisnatog testa su pravi izbor! Sve ćete obaviti za samo desetak minuta jer ne morate da mesite testo i čekate da nadođe, a onda vam ostaje da čekate dok se miris origana širi domom.
Sastojci:
- 2 lista lisnatog testa
- pelat ili kečap
- rendani tvrdi sir po ukusu
- origano
- listići šunke za mrsnu varijantu ili seckane pečurke za posnu
Priprema
- Razvucite lisnato testo, pa ga namažite kečap ili pelat, šta imate pri ruci.
- Preko narendajte sir (ako postite, biljni), pa poređajte suhomesnato ili seckane pečurke i pospite origanom.
- Preklopite drugim listom razvučenog lisnatog testa.
- Secite na trake.
- Preklapajte traku tako da dobijete oblik jelke, kao u snimku, pa zabodite ražnjić.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok fino ne porumeni.
( Glossy, T.S.R. )
