Bilo da tražite inspiraciju za slavsko predjelo ili čime da poslužite iznenadne goste, ovi brusketi vas neće izneveriti.
Ako vam gosti dolaze iznenada ili jednostavno nemate vremena da pripremate večeru, onda spas leži u starom francuskom bagetu.
Hleb sa belim lukom i sirom oduševiće sve koji ga probaju, a savršena kombinacija hrskavog sveže pečenog hleba sa bogatim kremastim ukusom sira, belog luka i parmezana je stvarno neodoljiva.
Ovi brusketi se pripremaju izuzetno brzo i jednostavno.
Za njegovu pripremu će vam trebati samo 5 minuta i moraćete da sačekate još 3 minuta dok se ispeče.
Recept je vrlo jednostavan i pogodan za početnike.
Sastojci:
- francuski baget
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 češanj belog luka
- 150 gr krem sira
- 1 kašičica origana
- so
- 50 gr parmezana ili narednog kačkavalja
Priprema
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Baget isecite na kriške, a beli luk sitno iseckajte.
Na maslinovom ulju kratko zagrejte beli luk, čisto dok pusti miris. Pazite da ne potamni ili ne zagori, jer će postati gorak.
U posudi pomešajte ulje sa belim lukom, krem sirom, origanom, solju i parmezanom.
Dobijenom smesom premažite gornju stranu svake kriške bageta.
Slažite ih jednu do druge u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 3 minuta.
Pratite samo da ne zagore. Poslužite dok su vrući. Možete ih jesti bez ičega, a možete i staviti nadev po želji i napraviti maltene male sendviče
BONUS VIDEO
Konstrakta mesi hleb




