(RECEPT)

Savršeno predjelo gotovo za tačno 8 minuta: Hrskavi brusketi sa belim lukom i parmezanom idealni su za iznenadne goste

0

Bilo da tražite inspiraciju za slavsko predjelo ili čime da poslužite iznenadne goste, ovi brusketi vas neće izneveriti.

Recept za hrskave bruskete
Recept za hrskave brusketefoto: Shutterstock/DronG

Ako vam gosti dolaze iznenada ili jednostavno nemate vremena da pripremate večeru, onda spas leži u starom francuskom bagetu.

 

Hleb sa belim lukom i sirom oduševiće sve koji ga probaju, a savršena kombinacija hrskavog sveže pečenog hleba sa bogatim kremastim ukusom sira, belog luka i parmezana je stvarno neodoljiva. 

 

Ovi brusketi se pripremaju izuzetno brzo i jednostavno.

 

Za njegovu pripremu će vam trebati samo 5 minuta i moraćete da sačekate još 3 minuta dok se ispeče.

Recept je vrlo jednostavan i pogodan za početnike.

 

Sastojci:

 

  • francuski baget
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 češanj belog luka
  • 150 gr krem sira
  • 1 kašičica origana
  • so
  • 50 gr parmezana ili narednog kačkavalja 


Priprema


Zagrejte rernu na 220 stepeni.

 

Baget isecite na kriške, a beli luk sitno iseckajte.

 

Na maslinovom ulju kratko zagrejte beli luk, čisto dok pusti miris. Pazite da ne potamni ili ne zagori, jer će postati gorak. 

 

U posudi pomešajte ulje sa belim lukom, krem sirom, origanom, solju i parmezanom.

 

Dobijenom smesom premažite gornju stranu svake kriške bageta.

 

Slažite ih jednu do druge u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 3 minuta.

 

Pratite samo da ne zagore. Poslužite dok su vrući. Možete ih jesti bez ičega, a možete i staviti nadev po želji i napraviti maltene male sendviče

 

BONUS VIDEO

Konstrakta mesi hleb

 

makonda-tracker