domaći recepti

100 puta lepši od kupovnog, a pravi se očas posla: Recept za najsočnije medeno srce ikada koje odmah nestaje iz tanjira

0

Ako volite kupovno medeno srce, onda ćete ovaj kolač praviti maltene svaki dan. 

foto: Shutterstock / Africa Studio
foto: Shutterstock / Africa Studio

Iako je najlakše da se u prodavnici kupe omiljeni slatkiši, ipak ima svoju draž kada svoj omiljeni kolač pripremite kod kuće sa mnogo ljubavi.

 

Sigurno smo da skoro da ne postoji osoba koja ne voli kolač "medeno srce", pa vam zato danas predstavljamo recept za domaće medeno srce.


Ovaj kolač se veoma brzo pravi, a sve što je potrebno jeste da izmešate sve sastojke i ispečete kolač. Posle ostaju samo finese i premazivanje džemom, kao i glazurom od čokolade. 

 


Sastojci:

 

  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kesica sode bikarbone
  • 1 čaša vode
  • 4 kašike džema od kajsije + za premazivanje kolača po želji
  • 200 gr čokolade
  • malo ulja ili margarina

 

Priprema:

 

U jednoj posudi pomešajte brašno, cimet, šećer i sodu bikarbonu, pa dodajte vodu i džem.

 

Kad sve dobro izmešate, sipajte u pleh i pecite pola sata na 200 stepeni.

 

Kada je testo gotovo (možete proveriti čačkalicom), dok je još vruće, premažite džemom i pustite da se ohladi.

 

Potom napravite ganaž tako što ćete istopiti čokolade zajedno sa uljem ili margarinom.

 

Potom čokoladu premažite preko kolača i pustite da se ohladi. 

 

BONUS VIDEO

KOLAČ NA ŽARU: Kako je kurtoš iz Rumunije stigao u Srbiju? (KURIR TV)

 

makonda-tracker