Brzo i jednostavno se sprema, od svega nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji.
Hladno vreme je idealno za popodnevno opuštanje uz omiljeni napitak i parče kuglofa, mnogima omiljenog dezerta u detinjstvu.
Ovaj dezert je idealan za dane praznika ili za nenajavljene goste, kada vam je potreban brzi i ukusan slatkiš od sastojaka koje već imate u kuhinji.
Recept za "smuti, pa prospi" kolač oduševiće sve one koji ga probaju.
Sastojci:
- 10 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
- 10 kašika ulja
- 10 kašika mleka
- 2 jaja
- 2-3 kašike kakaa u prahu
Priprema:
Pomešajte suve sastojke u jednoj činiji i promešajte.
Potom dodajte ulje, mleko i jaja.
Promešajte ih i mutite sve dok smesa ne postane ujednačena.
Kad ste gotovi sa mućenjem, smesu podelite na pola.
Kalup za kuglof premažite uljem, pa u njega stavite prvi deo smese.
U drugi dodajte kakao u prahu, pa ulijte drugi deo smese ravnomerno u kalup.
Da bi kuglof bio mramoran, uzmite viljušku i "probodite" smesu u kalupu kružnim pokretima.
BONUS VIDEO
ČOKOLADNI MUS KAO IZ VRHUNSKIH RESTORANA: Najpoznatiji beogradski kuvar podelio svoj recept!





