Od jedne smese dobićete 20 sočnih zalogaja
Modna dizajnerka Viktorija Bekam ne voli da kuva i nije nešto vična u tome, kako je i sama priznala i zahvalila se suprugu, Dejvidu Bekamu što on kuva.
Međutim, svojevremeno je za People otkrila šta je to što ona najviše voli da peče i sprema.
U pitanju su čokoladni brauni.
Sastojci (za 20 braunija):
- 1 šolja otopljenog putera
- 2 šolje šećera
- 1/2 šolje kakaoa
- 4 velika jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1½ šolje univerzalnog brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Pomešajte otopljeni puter, šećer i kakao. Dodajte jaja i vanilu, mešajući dok se ne sjedine.
Pomešajte brašno i preostale sastojke, pa umešajte u smesu sa kakaom. Sipajte u blago podmazan pleh dimenzija 33 x 23 cm, obložen papirom za pečenje
Pecite na 180°C 20 do 25 minuta.
Ohladite smesu oko sat vremena, a onda izvadite kolač iz pleha i isecite ravnomerno na 20 kvadratića.
BONUS VIDEO
Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač





