domaći recepti

Recept za najlepši domaći kesten pire koji ste ikad probali: Kremasta i zdrava poslastica gotova je za tili čas

0

Ako volite ukus kesten, onda ćete ovaj recept obožavati

foto: Shutterstock/neil langan
foto: Shutterstock/neil langan

Miris kestenja je nešto što je među prvim asocijacijama na jesen, a osim pečenog, ljubitelji ove namirnice vole da uživaju i u ukusu kesten pirea.

 

Ako ste i vi među njima, onda je ovo pravi recept za vas. Uz samo malo truda i vremena, napravićete kremasti kesten pire kao iz restorana i uživati u njegovom ukusu.

 

Osim što je prepun vlakana, minerala i vitamina poput vitamina C i B6, ova poslastica ima nisku kalorijsku vrednost i savršen je izbor za one koji vode računa o zdravlju.

 

Sastojci:

 

  • 1 kg kestena
  • 500 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 20 gr šećera
  • 25 ml ruma

 

Priprema:

 

Skuvajte kestenje i ogulite ih. S obzirom da se najbolje ljušte dok su vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli. 

 

Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok ne upiju mleko i dok ne napravite homogene smesu, mešajući.

 

Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte mleko, a ako je preretka kuvajte malo duže. 


Poslužite i prijatno.

 

BONUS VIDEO

 

STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)

 

makonda-tracker