Ako volite ukus kesten, onda ćete ovaj recept obožavati
Miris kestenja je nešto što je među prvim asocijacijama na jesen, a osim pečenog, ljubitelji ove namirnice vole da uživaju i u ukusu kesten pirea.
Ako ste i vi među njima, onda je ovo pravi recept za vas. Uz samo malo truda i vremena, napravićete kremasti kesten pire kao iz restorana i uživati u njegovom ukusu.
Osim što je prepun vlakana, minerala i vitamina poput vitamina C i B6, ova poslastica ima nisku kalorijsku vrednost i savršen je izbor za one koji vode računa o zdravlju.
Sastojci:
- 1 kg kestena
- 500 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 20 gr šećera
- 25 ml ruma
Priprema:
Skuvajte kestenje i ogulite ih. S obzirom da se najbolje ljušte dok su vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli.
Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok ne upiju mleko i dok ne napravite homogene smesu, mešajući.
Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte mleko, a ako je preretka kuvajte malo duže.
Poslužite i prijatno.
BONUS VIDEO
STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)





