posni recepti

Brz doručak ili večera! Bez jaja i jogurta, a mekša od oblaka: Recept za najlepšu posnu proju koja se topi u ustima

0

Spolja će biti hrskava i rumena, a unutra mekana iako ne sadrži ni jaja ni jogurt.

Kako se pravi najlepša posna proja?
Kako se pravi najlepša posna proja?foto: Shutterstock/Edvard Nalbantjan

Kada želite da promenite malo svakodnevni jelovnik i kada više ne znate šta možete da spremate za doručak ili večeru, među prvim idejama se javi proja.

 

Kako se bliži post, a i pojedine slave će biti posne, nije na odmet da se podsetimo recepta za najlepšu posnu proju, koaj je podjednako ukusna kao i njena mrsna varijanta.

 

Bez jaja i jogurta, ali će na kraju biti hrskava spolja, a unutra mekana poput pamuka

 

 

Sastojci:

 

  • 4 šolje kukuruznog brašna
  • 3 šolje brašna
  • 3 šolje kisele vode
  • 2 šolje ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • malo šećera

 

Priprema:

 

U posudi pomešati kukuruzno brašno, pšenično brašno, pa potom i kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, so i šećer.

 

Sve dobro izmešati, pa sipati u kalupe za projice ili u tepsiji na 180 stepeni.

 

Za pola sata proveriti da li je proja gotova.

 

BONUS VIDEO

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

 

makonda-tracker