Sok od cvekle će učiniti čuda za vaš organizam
Cvekla je jedno od najzdravijih vrsta povrća. Bogata je vitaminima B1, B2, C, B12, a crvena boja potiče od antocijana.
Dobra je i za lečenje anemije i podizanje nivoa gvožđa
Sok od cvekle ćete napraviti začas, a njegove benefite ćete dugo ubirati.
Sastojci:
- 2 do 3 srednje cvekle
- 1 do 2 jabuke
- Sok od jednog limuna
- Voda po potrebi
Priprema:
Operite cveklu, pa je stavite da se kuva dok ne omekša.
Potom ostavie da se prohladi i oljuštiti.
U blender staviti skuvanu cveklu, isečene jabuke i sve prelijte sveže ceđenim sokom od limuna.
Dodajte malo vode da bi se smesa lakše izblendala.
Kada dobijete glatku smesu, po želji procedite sok kroz gazu ili sito.
Poslužite odmah ili ostavite u frižideru da se rashladi. Po želji možete da dodate malo meda.
BONUS VIDEO
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime




