savršeno

Provereni recept za NEKUVANI mleveni paradajz: Savršen za kuvanje, ali i kao napitak koji krepi i vraća energiju

0

Ako želite da sačuvate paradajz za zimu, a ne želite da izgubite ceo dan ovo je recept za vas 

MLEVENI PARADAJZ JE SAVRŠEN ZA ZIMU
MLEVENI PARADAJZ JE SAVRŠEN ZA ZIMU foto: teatian/Shutterstock

Zimnica se uveliko sprema u domovima srpskih domaćica. Paradajz je jedna od omiljenih letnjih namirnica, a zašto ga ne bismo sačuvali i za zimu i tokom hladnih dana uživali u njegovom savršenom ukusu. 

 

Ako vam kuvanje paradajza zvuči kao naporan i mukotrpan posao onda ćete se obradovati, jer vam donosimo recept za nekuvani paradajz, za koji vam treba samo malo vremena i strpljenja.

Sastojci:

 

  • 5 kilograma paradajza
  • 1 veza peršuna
  • 3 kašike soli
  • 2 kašike šećera

 

Priprema

 

Dobro operite i oljuštite paradajz, pa ga isecite na kriške. Pospite ga šećerom, solju i sitno seckanim peršunom. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa ga sameljite.

 

Sipajte u staklene flaše i dobro zatvorite. Nakon toga zagrejte rernu na 150 stepeni, pa stavite flaše u rernu i ostavite da odstoje oko 30 minuta, pa smanjite na 100 stepeni i ostavite još 90 minuta.

 

Flaše ili tegle izvadite tek sutradan, kada se dobro ohlade.

 

Bonus video:

Da li je zimnica zdrava ili ne?

 

makonda-tracker