Ako želite da sačuvate paradajz za zimu, a ne želite da izgubite ceo dan ovo je recept za vas
Zimnica se uveliko sprema u domovima srpskih domaćica. Paradajz je jedna od omiljenih letnjih namirnica, a zašto ga ne bismo sačuvali i za zimu i tokom hladnih dana uživali u njegovom savršenom ukusu.
Ako vam kuvanje paradajza zvuči kao naporan i mukotrpan posao onda ćete se obradovati, jer vam donosimo recept za nekuvani paradajz, za koji vam treba samo malo vremena i strpljenja.
Sastojci:
- 5 kilograma paradajza
- 1 veza peršuna
- 3 kašike soli
- 2 kašike šećera
Priprema
Dobro operite i oljuštite paradajz, pa ga isecite na kriške. Pospite ga šećerom, solju i sitno seckanim peršunom. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa ga sameljite.
Sipajte u staklene flaše i dobro zatvorite. Nakon toga zagrejte rernu na 150 stepeni, pa stavite flaše u rernu i ostavite da odstoje oko 30 minuta, pa smanjite na 100 stepeni i ostavite još 90 minuta.
Flaše ili tegle izvadite tek sutradan, kada se dobro ohlade.
Bonus video:
Da li je zimnica zdrava ili ne?




