obožavaćete ga

Ukusna zimnica bez konzervansa i kuvanja: 4 sastojka i 4 minuta pripreme za najbolji nekuvani mleveni paradajz (RECEPT)

0

Za domaću zimnicu vam neće trebati mnogo vremena, a ukus će biti neprocenjiv

Recept za domaći mleveni paradajz u teglama bez kuvanja
Recept za domaći mleveni paradajz u teglama bez kuvanjafoto: Shutterstock/AtlasStudio

Septembar je vreme kada većina ljudi priprema zimnicu, a osim ajvara, pinđura, krastavčića i turšije, mnogi vole da pripreme i domaći paradajz u teglama.

 

Sok od paradajza može da vam posluži za pripremu mnogih jela, a ovaj recept koji smo vam danas pripremili je utoliko dragoceniji jer nema kuvanja i za zimnicu vam je potrebno samo 4 sastojka. 

Sastojci:

 

  • 5 kg paradajza
  • 3 kašike soli
  • 1 veza peršuna
  • 2 veće kašike šećera

 

Priprema:

 

Oljuštite paradajz i isecite ga na kriške, pa dodajte so, šećer i peršun.

 

Dobro promešajte, sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa napunite staklene posude i dobro zatvoriti.

.

Rernu zagrejati na 150 stepeni, staviti tegle u rernu i ostaviti ih oko 30 minuta.

 

Smanjiti temperaturu na 100 stepeni i ostaviti ih još 90 minuta. Isključiti rernu, a tegle ne vaditi do sutradan, dok se ne ohlade.

 

BONUS VIDEO

RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao

makonda-tracker