Za domaću zimnicu vam neće trebati mnogo vremena, a ukus će biti neprocenjiv
Septembar je vreme kada većina ljudi priprema zimnicu, a osim ajvara, pinđura, krastavčića i turšije, mnogi vole da pripreme i domaći paradajz u teglama.
Sok od paradajza može da vam posluži za pripremu mnogih jela, a ovaj recept koji smo vam danas pripremili je utoliko dragoceniji jer nema kuvanja i za zimnicu vam je potrebno samo 4 sastojka.
Sastojci:
- 5 kg paradajza
- 3 kašike soli
- 1 veza peršuna
- 2 veće kašike šećera
Priprema:
Oljuštite paradajz i isecite ga na kriške, pa dodajte so, šećer i peršun.
Dobro promešajte, sameljite u mašini za mlevenje mesa, pa napunite staklene posude i dobro zatvoriti.
.
Rernu zagrejati na 150 stepeni, staviti tegle u rernu i ostaviti ih oko 30 minuta.
Smanjiti temperaturu na 100 stepeni i ostaviti ih još 90 minuta. Isključiti rernu, a tegle ne vaditi do sutradan, dok se ne ohlade.
BONUS VIDEO
RECEPT ZA BRZO SPREMANJE NJOKA U PARADAJZ SOSU! Jedan trik će vam olakšati posao

