Brzi slatkiši sa punim ukusom čokolade su nam omiljeni.
Ljubiteljima čokolade nikada nije dosta čokolade u slatkišima. Stoga vam danas predstavljamo recept za mafine sa duplom čokoladom.
Od jedne smese dobićete 14 preukusnih čokoladnih mafina u čijem ćete ukusu uživati dugo i natenane.
Priprema je jednostavna, a najbolje od svega jeste što ćete za 20 minuta na stolu imate preukusan dezert, što ovaj recept čini odličnim ako imate nenajavljene goste ili kada želite da uživate u brzom čokoladnom slatkišu.
Sastojci:
- 250 gr brašna
- 200 gr šećera
- 40 gr kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 320 gr čokoladnih mrvica
- 2 velika jaja
- 180 punomasne pavlake ili običnog jogurta
- 120 ml ulja
- 120 ml punomasnog mleka
- 1 i 1/2 kašičice čistog ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
U kalupe za mafine stavite papirne korpice.
U velikoj posudi umutite brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, so i čokoladne mrvice. Ostavite sa strane.
Umutite jaja, pavlaku, ulje, mleko i ekstrakt vanile dok se ne sjedine.
Sipajte vlažne sastojke u suve sastojke i mešajte silikonskom špatulom ili drvenom kašikom dok se potpuno ne sjedine.
Izbegavajte previše mešanje. Testo će biti gusto i lepljivo.
Kašikom sipajte testo u korpice, puneći ih do vrha.
Pecite 5 minuta na 220°C, smanjite temperaturu rerne na 180°C i pecite još dodatnih 16 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ukupno vreme pečenja ovih mafina u rerni je oko 20-21 minut, manje-više.
Ohladite mafine 10 minuta u plehu, a zatim ih prebacite na rešetku dok ne budu spremni za jelo.
Pokrijte preostale mafine i čuvajte na sobnoj temperaturi 5 dana ili u frižideru 1 nedelju.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
6 DANA JEDE ZDRAVU HRANU, SEDMI JE DAN ZA VARENJE! Livija izgleda TOP, a jede 9.000 kalorija: 6 KROFNI ZA DORUČAK, MAFINI, ČIPS...





