recept

Bržu i ukusniju sigurno nikad niste probali: Torta od limuna čiji najkremastiji fil se pravi od samo 3 sastojka

0

Ako želite brzu poslasticu u kojoj se uživa svim čulima onda je ovo pravi recept za vas 

RECEPT ZA NAJKREMASTIJU LIMUN TORTU
RECEPT ZA NAJKREMASTIJU LIMUN TORTU foto: Ricette dolci / youtube_printskrin

Tokom toplih letnjih dana domaćice često pribegavaju slatkišima koji se brzo prave, kremasti su i jednostavni za pripremu. Jedna od njih je i limun torta, čiji fil je takav da će se istopiti čim dodirne vaša nepca.

 

Osim toga ona se sprema za tili čas i uspeva svima, pa čak i početnicima u kuhinji

 

Isprobajte ovaj savršen dezert, obaradujte ukućane ili se pohvalite gostima koji često znaju da dođu nenajavljeni.

Sastojci:

 

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 ml kondenzovanog mleka
  • rendana korica dva limuna
  • 40 ml limunovog soka
  • 120 ml vode
  • 2 kašike šećera
  • aroma limuna ili limunov sok
  • keks po potrebi
  • listići badema
  • karamel sos


Priprema

 

  1. Narendajte koricu limuna i dobro ga iscedite.
  2. Sipajte u jednu činiju 400 ml slatke pavlake i 200 ml kondenzovanog mleka i dobro promešajte. Dodajte 40 ml limunovog soka i rendanu koru limuna i mešajte energično.
  3. U odvojenu činiju sipajte preostalih 100 ml slatke pavlake i umutite mikserom, pa prebacite to u prethodnu smesu i promešajte.
  4. U manju činiju sipajte 120 ml vode, šećer i aromu limuna ili limunov sok, pa promešajte.
  5. Na dno kalupa obloženog prijanjajućom folijom sipajte malo pripremljenog krema, pa lepo poravnajte špatulom. Umačite keks u mešavinu vode, šećera i limuna, pa ređjate preko ovog krema. Zatim nanesite novi sloj fila, opet keks i tako dok ne utrošite sav materijal.
  6. Pokrijte prozirnom volijom i stavite u zamrzivač na najmanje dva sata.
  7. Kad izvadite, okrenite naopako i pospite listićima badema, pa prelijte karamel sosom.

U nastavku možete videti kako se korak po korak pravi ova preukusna torta sa limunom 

Bonus video:

Zasladite se slaninom 

 

makonda-tracker