ručak za desetku

Recept za sočne lovačke šnicle: Jedan sastojak im daje poseban šmek i pretvara ih u najlepše koje ste ikad probali

0

Kad jednom isprobate ovaj recept, stalno ćete ih ovako spremati.

Lovačke šnicle
Lovačke šniclefoto: Nick Stanev/Shutterstock

Lovačke šnicle su ručak koji maltene obožavaju svi ljubitelji mesa. Uglavnom se jedu uz pire krompir, ali mogu i uz neki drugi prilog po želji. 

 

Senf može da im da poseban šmek, a ako želite da vam šnicle budu što mekše i sočnije, onda ih duže dinstajte sa povremenim dodavanjem vode.

 

Sastojci:

 

  • 500 g telećeg mesa
  • 1 kašika brašna
  • malo senfa
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 veza peršuna

 

Priprema:

 

Pre svega, šnicle izlupajte čekiće, a onda ih premažite senfom. Kratko ih ispržite sa obe strane, a onda ih izvadite iz tiganja.

 

Propržite na istom ulju iseckan luk.

 

Potom dodajte brašno, mlevenu slatku papriku, so, biber i začine po želji.

 

Sipajte vodu i promešajte, pa vratite meso u tiganj. Dinstajte dok ne omekšaju, a povremeno dolivajte vodu, kada vidite da je isparila.

 

Pred kraj pospite sitno seckanim peršunom.

 

BONUS VIDEO

 

FAŠIRANE ŠNICLE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI! Porodica Stefanović OČARALA receptom u kulinarskoj emisiji Majke i snajke

 

makonda-tracker