Ako ne želite da stojite dugo pored šporeta na + 40 ovo jelo je idealno za vas
Letnja sezona je u punom jeku, a domaći, sočni paradajz je sada na svakoj trpezi.
Ako se pitate kako da ga iskoristite na kreativan i osvežavajući način, glumica Eva Longorija ima sjajan predlog koji je podelila sa svojim pratiocima na Instagramu — i izgleda kao pravo malo kulinarsko umetničko delo.
Tokom nedavne posete Meksiku, Eva je u jednom restoranu videla kako tamošnji kuvar priprema paradajz na zanimljiv način — seče ga na tanke kolutove i slaže ih u obliku šarene "duge" na tanjiru.
Inspirisana tom idejom, odlučila je da je podeli sa svima koji vole brzo, lagano i lepo servirano predjelo.
Evin letnji karpaćo od paradajza
Za ovo jelo vam je potrebno samo nekoliko zrelih paradajza — po mogućstvu različitih boja — koje ćete iseći na tanke ploške i složiti na veliki, plitak tanjir.
Zatim ih posolite, a preko prelijte dresing napravljen od:
- maslinovog ulja
- malo sirćeta
- sitno seckanog crvenog luka
- listića svežeg bosiljka
- i soka od pola limete
Rezultat? Prelepi, letnji karpaćo od paradajza koji izgleda impresivno, a pravi se za tili čas!
Ako ipak želite nešto drugačije, paradajz se savršeno uklapa i u lagani letnji omlet, kao i u kremasti rižoto — tako da ideja za obrok nikad ne manjka.
Paradajz nikada nije bio ukusniji — a uz ovaj Evin trik, postaće i najlepši deo vašeg stola!
Bonus video:
Kako da paradajz čorba ne bude kisela?




