Brzo se sprema, a još brže nestaje iz tanjira.
Volite gibanicu, ali vam je potrebnija neka brža varijanta, jer trenutno nemate vreme da čekate da prođe 40 minuta dok se ne ispeče?
Isprobajte ovaj recept za pitu iz tiganja, koja se priprema za 5 minuta, a čije sastojke možete da menjate kako vam odgovara.
Umesto peršuna, možete da stavite spanać ili da dodate kačkavalj.
Sastojci:
- 400 gr gotovih kora
- 1 veza peršuna
- 200 gr sitnog sira
- 90 ml mleka
- 90 ml ulja
- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice putera
- 1 l vode
- 1 kašičica soli
Priprema:
Premažite tiganj puterom. Stavite preko dve kore, da pokrijete dno i ostavite višak kora da viri iz tiganja.
Napravite fil tako što ćete da pomešate sir sa iseckanim peršunom, a s druge strane, umutite jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo.
U vodu sipajte so i promešajte.
U tiganj preko dve kore sipajte malo fila sa jajima.
Potom uzmite koru, umočite u vodu, pa ređajte je iscepkanu u tiganj i premažite smesom od jaja.
Tako poređajte još dve, tri kore, a preko te poslednje koju ste stavili sipajte smesu sa sirom i peršunom.
Preko stavite još 2 kore koje ste umočili u vodu i iscepkali, a posle svake stavite smesu sa jajima.
Preklopite korama koje vire i onda pecite na niskoj temperaturi.
Potom okrenite pitu (možete uz pomoć tanjira), stavite još putera i onda ispecite pitu i sa druge srtane.
BONUS VIDEO
OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime





