čik joj odolite!

Brza pita od 3 krompira gotova u nekoliko poteza: Sočna je i zasitna, a ne trebaju vam ni kore ni rerna

0

Ako za doručak ili večeru želite da probate nešto sasvim drugačije, a ipak fenomenalnog ukusa, ova domaća pita iz tiganja je nešto nezaobilazno!

Domaća pita bez kora, puna slanog sira
Domaća pita bez kora, puna slanog sirafoto: Brent Hofacker/Shutterstock

Kada pripremamo doručak, ključno nam je da priprema bude brza i jednostavna, kao i da se dobro zasitimo kako bismo bili spremni za ostatak dana, a neretko se okrećemo pecivima.


Ukoliko vam nije do motanja kora i dugih i komplikovanih recepata, ova domaća pita od krompira, jaja i sira je odlično rešenje.

 

Sve što vam je potrebno već imate kod kuće, a rezultat je slana pita lagane teksture i fantastičnog ukusa.

Sastojci:

 

  • 3 veća krompira
  • 3 veća jajeta
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 g sitnog, slanog sira
  • začinsko bilje po želji
  • so, biber, mlevena paprika po ukusu
  • malo ulja

 

Domaa pita od 3 krompira, 3 jajeta i sitnog sira
Domaa pita od 3 krompira, 3 jajeta i sitnog sirafoto: witaker/Shutterstock

Priprema

  1. Oljuštite i izrendajte krompir, pa ga prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta.
  2. Umutite dobro jaja, pa im dodajte sitno sečeno začinsko bilje, peršun ili majčinu dušicu i promešajte.
  3. Nakon toga dobro procedite krompir i u dubljoj činiji mu dodajte prašak za pecivo i brašno, pa promešajte. Tu mešavinu zatim ubacite u smesu od jaja i mešajte dok se ne sjedini.
  4. Polovinu smese sipajte u dobro zagrejan i podmazan tiganj, pa stavite da se peče na ringli jedan minut. Potom rasporedite sitan sir, pa preko sipajte i drugu polovinu smese i poklopite, pa pecite oko 15 minuta. Okrenite pažljivo, kako se ne bi raspalo, sipajte na dno još malo ulja, pa pecite poklopljeno s druge strane ne duže od 10 minuta.

Po želji ukrasite začinskim biljem.

 

BONUS VIDEO

Prvi burek napravljen je u Nišu

 

 

makonda-tracker