Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Španska ili carska pita idealna je kada želite večeru ili doručak na brzinu, od sastojaka koje već imate u frižideru.
Njeni sastojci mogu da variraju i zapravo bi moglo da se kaže da je carska pita proja u koju stavite ono što već imate.
Jednostavna je za pripremu, a kada sve sastojke izmešate, smesu izlijete u pleh i ispečete.
Sastojci:
- 200 gr brašna
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja ulja
- 150 gr sira
- 150 gr šunke
- 4 jaja
- 150 gr kiselih krastavčića
- 2 paprike, zelena i crvena
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte sir, iseckanu šunku, kisele krastavčiće i paprike, a onda i jogurt ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Kada napravite kompaktnu masu, izručite je u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni kok pola sata.
Znaćete da je gotova kada porumeni, a možete i da probate da je bocnete čačkalicom ili viljuškom i da vidite da li je gotova. Ako se ne lepi testo za čačkalicu, gotova je.
BONUS VIDEO
SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb