Bilo da želite da se zasladite ili imate nenadane goste ova torta će ispuniti sva vaša očekivanja
Slatkiši koji se prave od voća i kremastih filova definitivno su broj jedan u mnogim domovima, a naročito tokom leta.
Ukoliko i vi želite da svojoj porodici napravite neki ukusan dezert, a da pri tom čak ni ne upalite rernu onda je ovo torta idealna za vas.
Čuvena Lejdi Di torta pravi je raj za nepca, a poslužena hladna, direktno iz frižidera, bolje je i od najboljeg sladoleda.
Sastojci:
- 350 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 7,5 dl mleka
- 1 maslac
- 300 g keksa
- 300 g mlevenih oraha, lešnika ili kokosa
- 4-5 banana
- 500 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Skuvajte puding sa šećerom i mlekom, prateći uputstva na pakovanju i ostavite ga da se potpuno ohladi. Umutite maslac dok ne postane kremast.
Dodajte lomljeni keks, iseckane banane i 300 g orašastih plodova po izboru (orasi, lešnici ili kokos), i dobro ih sjedinite sa maslacem.
Smesu istresite na odabranu podlogu za tortu i oblikujte je prema željenom obliku. Na pripremljenu bazu rasporedite ohlađeni puding, ravnomerno ga raspoređujući po površini.
Umutite šlag od pavlake prema uputstvu na pakovanju dok ne dobijete čvrstu, kremastu teksturu. Premažite tortu pripremljenim šlagom, lepo je ukrasite i ostavite da se dobro ohladi pre služenja.
Po želji odozgo možete posuti rendanom čokoladom, mrvicama ili ukrasiti voćem.
Bonus video:
Zasladite se slaninom





