slatko zadovoljstvo

Pronašli smo recept za najlepše princes krofne SA MALINAMA: Spolja hrskave, a iznutra – kremaste i bogate ukusom

0

U nastavku sledi detaljan recept koji će vam pomoći da napravite ove savršene poslastice.

foto: Shutterstock/djphotographics
foto: Shutterstock/djphotographics

Ako volite klasične princes krofne, ali želite da ih osvežite novim ukusom, ova verzija sa malinama će vas potpuno oduševiti. Lagana, vazdušasta korica u kombinaciji sa nežnim kremom i osvežavajućim malinama pravi je letnji dezert koji će nestajati sa tanjira u trenu.

 

Maline daju prijatnu kiselkastu notu koja savršeno balansira slatkoću fila. Ove princes krofne nisu teške za pripremu, a izgledaju veoma efektno i elegantno, pa su odličan izbor i za svečane prilike.

 

Bilo da ih pravite za porodično okupljanje, rođendan ili jednostavno da obradujete sebe, sigurno će svi tražiti još. 

 

Sastojci:

 

Za testo:

  • 250 ml vode
  • 100 g margarina ili maslaca
  • Prstohvat soli
  • 150 g brašna
  • 4 jaja

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 žumanca
  • 120 g šećera
  • 40 g gustina
  • 50 g maslaca

Dodatno:

  • 200 g svežih malina
  • Šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

 

  1. U šerpi prokuvajte vodu, margarin i prstohvat soli. Kada provri, sklonite sa vatre i brzo umešajte brašno uz neprestano mešanje dok se ne formira kompaktna masa.
  2. Vratite šerpu na laganu vatru i mešajte još 1-2 minuta da se testo blago prosuši.
  3. Ostavite testo da se malo prohladi (oko 5 minuta), a zatim jedno po jedno dodajte jaja, dobro mešajući nakon svakog.
  4. Testo prebacite u poslastičarski špric i na pleh obložen papirom za pečenje istiskujte male kupice.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta, bez otvaranja rerne, dok ne porumene.
  6. Ohladite krofne, pa ih pažljivo presecite na pola.
  7. U šerpi zagrejte mleko sa vanilin šećerom. U posebnoj posudi umutite žumanca, šećer i gustin, pa lagano ulijte vrelo mleko uz stalno mešanje.
  8. Vratite smesu u šerpu i kuvajte dok se ne zgusne. Kada se krem zgusne, sklonite sa vatre, dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi. Ostavite krem da se potpuno ohladi.
  9. Na donju polovinu svake krofne stavite kašičicu krema, zatim nekoliko svežih malina, pa još malo krema. Poklopite gornjom polovinom krofne i po želji pospite šećerom u prahu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Evo poslastice iz najluđih snova! (VIDEO)

 

makonda-tracker