tako slasna

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti

0

Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Mekana domaća pita sa sirom i kajmakom
Mekana domaća pita sa sirom i kajmakomfoto: Shutterstock, Vitaly Goncharov

Ako uživate u domaćim pitama bez kora, starinski recept za užičku razljevušu nešto je što morate da probate.


Služite ovako pripremljenu pitu uz kiselo mleko ili hladan jogurt i možete biti sigurni da satima nećete biti gladni. Pre nego što sipate so, obavezno proverite koliko je slan sir, kako biste dobili fenomenalan ukus.


Sastojci:

 

  • 2 veća jajeta
  • 150 g kajmaka
  • 300 g sitnog, slanog sira
  • 300 ml mleka
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 1 šoljica ulja
  • so po ukusu


Priprema

 

  1. Odvojite belanca od žumanca, pa umutite belanca u čvrst sneg.
  2. Odvojeno umutite žumanca s uljem i kajmakom, pa dodajte mleko i sitan sir, pa posolite i promešajte.
  3. Zatim uz mešanje dodajte malo po malo brašna, pa kad se lepo sjedini, dodajte sneg od belanaca i promešajte.
  4. Siajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

BONUS VIDEO

Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

 

makonda-tracker