Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Ako uživate u domaćim pitama bez kora, starinski recept za užičku razljevušu nešto je što morate da probate.
Služite ovako pripremljenu pitu uz kiselo mleko ili hladan jogurt i možete biti sigurni da satima nećete biti gladni. Pre nego što sipate so, obavezno proverite koliko je slan sir, kako biste dobili fenomenalan ukus.
Sastojci:
- 2 veća jajeta
- 150 g kajmaka
- 300 g sitnog, slanog sira
- 300 ml mleka
- 300 g kukuruznog brašna
- 1 šoljica ulja
- so po ukusu
Priprema
- Odvojite belanca od žumanca, pa umutite belanca u čvrst sneg.
- Odvojeno umutite žumanca s uljem i kajmakom, pa dodajte mleko i sitan sir, pa posolite i promešajte.
- Zatim uz mešanje dodajte malo po malo brašna, pa kad se lepo sjedini, dodajte sneg od belanaca i promešajte.
- Siajte u tepsiju obloženu pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru
( Glossy, T.S.R. )