pravi specijalitet

Od pire krompira do najlepših mekika na svetu: Spremaju se u tiganju, bez čekanja da testo naraste i za 15 minuta!

0

Ako volite jela koja se brzo spremaju, a pri tom su neverovatno ukusna i meka kao duša, ovaj recept će vas oduševiti.

Meke su kao duša, a preukusne
Meke su kao duša, a preukusnefoto: Youtube / Printscreen / @MiraGotovit

Reč je o jednostavnim pogačicama iz tiganja koje se prave od krompira i nekoliko osnovnih sastojaka koje sigurno već imate kod kuće.

 

Gotove su za svega par minuta, a toliko su mekane da se tope u ustima. Idealne su kao doručak, užina, prilog uz ručak ili lagana večera.

 

Ne zahtevaju pečenje u rerni, dizanje testa ni posebne kulinarske veštine. Samo umesite, ispržite i uživajte u svakom zalogaju!

 

SASTOJCI

 

  • Krompir 6-7 kom.
  • So 0,5 kašičice
  • Jaje 1 kom.
  • Puter 50 g
  • Brašno 6 kašika
  • Sir (najpoželjnije kačkavalj) 150 g
  • Biljno ulje za prženje

 

PRIPREMA

 

  1. Skuvajte krompire i izgnječite ih kao kada pravite pire. Potom dodajte jedno jaje, so i istopljeni puter pa sve dobro umešajte zajedno.
  2. Potom dodajte brašno i mesite rukama kako biste dobili homogenu testastu smesu. Veknu testa podelite na jednaka 4 dela od kojih ćete umesiti loptice.
  3. Providnu filiju premažite uljem, potom preko nje razvaljajte prvu lopticu testa i ravnomerno po njoj rasporedite rendani sir. Uz pomoć folije preklopite uzdužno zdesna i sleva testo, potom isto učinite i po horizontali i dobro utabajte tako da dobijete zatvoreni četvorougaoni "paketić".
  4. Ponovite postupak sa preostale tri loptice. Potom ih u vrelom ulju propržite ravnomerno sa svih strana u tiganju i možete ih poslužiti. Prijatno!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako da testo naraste brže

 

makonda-tracker