Sprema se brzo, lako i bez mnogo muke, a rezultat je fantastičan!

Ako volite burek, ali nemate vremena da pravite klasičnu verziju, ovaj recept za lažni burek će vas oduševiti.
Spolja je savršeno hrskav, iznutra mekan i sočan, a ukus – jednostavno neodoljiv. Za razliku od tradicionalnog bureka, ovde nema razvlačenja kora, ali se ne gubi ništa na ukusu. Idealan je za doručak, večeru ili kada vam dođu gosti i želite da ih iznenadite domaćom poslasticom.
Pripremite se da vas miris iz rerne natera da jedva čekate da se ispeče!
Sastojci:
- Krompir 800 g
- Puter 30 g
- Crni luk 2 komada
- Tikvica 1 komad
- 3 jaja
- Pavlaka 3 kašike
- Feta sir 70 g
- Sir po želji/kačkavalj 100 g
- Slatka paprika
- Bosiljak
Priprema:
- Razvijte pek papir u okruglom plehu tili na njemu izgnječite barene krompire gotovo kao za pire. Potom preko stavite dve kocke putera i pospite ravnomerno slatku mlevenu papriku, pa sve zajedno sjedinite u pire.
- Propržite u tiganju prethodno iseckani crveni luk, potom isecite tikvicu na kolutove pa pržite na luku.
- Za to vreme u jednoj posudi umutite jaja i dodajte im pavlaku, pomešajte da se dobro sjedini. Tikvicama u tiganju dodajte bosiljak po želji, pa kada se lepo izdinsta pospite tikvice i luk preko pirea u plehu, pa odozgo prelijte pavlaka sosom.
- Izmrvite obe vrste sira preko kao završnicu pa ubacite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Sos od pršute možete napraviti da začinite ovo jelo, a da li znate kako?