dezert iz snova

Ovo je najbrži i najlepši recept za letnji čoko-kolač: Kremast je & ukusan, a ne zahteva puno vremena i truda

0

Kad vas iznenada uhvati želja za slatkim ili vam se najave gosti u poslednjem trenutku, nema boljeg rešenja od brzinskog čoko kremastog kolača.

foto: Youtube / Printscreen / @ricettearabe
foto: Youtube / Printscreen / @ricettearabe

Ova poslastica se priprema bez mnogo muke, ne zahteva rernu i gotova je za manje od pola sata. Puna je bogatog kakao ukusa, kremasta do savršenstva i zadovoljiće i najzahtevnije ljubitelje čokolade.

 

Najlepše od svega – sastojci su uglavnom već u vašoj kuhinji. Idealan je za tople letnje dane kada želite nešto slatko, ali ne želite da se pregrevate uz šporet. Ovo je onaj kolač koji uspeva svaki put i nestaje brže nego što je nastao!

 

Sastojci:

 

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa (npr. plazma ili petit beurre)
  • 100 g otopljenog putera
  • 2 kašike kakao praha
  • 2-3 kašike mleka (po potrebi)

Za krem:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade
  • 100 g krem sira (npr. ABC ili mascarpone)
  • 1 kašika meda ili šećera u prahu (po ukusu)

 

Priprema:

 

  1. U činiji pomešajte mleveni keks, kakao i otopljeni puter. Po potrebi dodajte mleko da biste dobili kompaktnu smesu.
  2. Utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.
  3. U šerpici zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, ali ne da provri. Sklonite sa ringle i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke.
  4. Mešajte dok se potpuno ne otopi, pa dodajte krem sir i med. Sve sjedinite u glatku, sjajnu smesu.
  5. Prelijte krem preko ohlađene kore i vratite u frižider na najmanje sat vremena, idealno i duže.
  6. Po želji, ukrasite rendanom čokoladom, kakaom, šlagom ili svežim voćem.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

makonda-tracker