Kad vas iznenada uhvati želja za slatkim ili vam se najave gosti u poslednjem trenutku, nema boljeg rešenja od brzinskog čoko kremastog kolača.

Ova poslastica se priprema bez mnogo muke, ne zahteva rernu i gotova je za manje od pola sata. Puna je bogatog kakao ukusa, kremasta do savršenstva i zadovoljiće i najzahtevnije ljubitelje čokolade.
Najlepše od svega – sastojci su uglavnom već u vašoj kuhinji. Idealan je za tople letnje dane kada želite nešto slatko, ali ne želite da se pregrevate uz šporet. Ovo je onaj kolač koji uspeva svaki put i nestaje brže nego što je nastao!
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa (npr. plazma ili petit beurre)
- 100 g otopljenog putera
- 2 kašike kakao praha
- 2-3 kašike mleka (po potrebi)
Za krem:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
- 100 g krem sira (npr. ABC ili mascarpone)
- 1 kašika meda ili šećera u prahu (po ukusu)
Priprema:
- U činiji pomešajte mleveni keks, kakao i otopljeni puter. Po potrebi dodajte mleko da biste dobili kompaktnu smesu.
- Utisnite smesu u kalup obložen papirom za pečenje i stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.
- U šerpici zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, ali ne da provri. Sklonite sa ringle i ubacite čokoladu izlomljenu na kocke.
- Mešajte dok se potpuno ne otopi, pa dodajte krem sir i med. Sve sjedinite u glatku, sjajnu smesu.
- Prelijte krem preko ohlađene kore i vratite u frižider na najmanje sat vremena, idealno i duže.
- Po želji, ukrasite rendanom čokoladom, kakaom, šlagom ili svežim voćem.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO