(recept)

Čim Sindi primeti koje kilo viška, jede ovu čorbu: Ručak koji čuva struk i imunitet je jeftin i pravi se očas posla

0

Supermodel Sindi Kraford žena je koja se ne menja decenijama, a da bi sačuvala vitak stas ona koristi proverene trikove.

Sindi Kraford je u februaru proslavila 59. rođendan
Sindi Kraford je u februaru proslavila 59. rođendanfoto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Manekenka Sindi Kraford, jedna od najvećih zvezda modelinga i 90-ih i živa legenda modne industrije, danas, kada ima 59 godina, hipnotiše lepotom jednako kao na vrhuncu karijere.


Ona spada u poznate žene koje biraju da stare prirodno, a odgovorno pristupa svojoj nezi lica i kose, kao i ishrani, koja je na prvom mestu zdrava.


Kao i svi, ipak, Sindi ne može uvek da odoli slatkišima i slanišima koji goje, ali nikada nismo primetili da ima veće oscilacije u težini. Jedan od razloga je to što manekenka, čim primeti da se opuštanje odražava na njen struk, počinje da vodi računa o ishrani.

 

 

Režim ishrane Sindi Kraford


Tada jede pet do šest puta dnevno, a trudi se da njeni obroci budu raznovrsni i bogati hranljivim materijama, kao i da svaka porcija sadrži 30 posto proteina, 40 posto ugljenih hidrata i 30 odsto masti. To obično traje oko dve nedelje, kada Sindi Kraford jede što je više moguće njene specijalne čorbe s kupusom, koju ponekad jede i do pet puta dnevno.

Zahvaljujući njoj, ostaje hidrirana, a organizam joj dobija mnogo važnih nutrijenata, uključujući vitamin C, kojim kupus obiluje, a na ovaj način se rešava i iznenadnih napada gladi.


Recept za čorbu od kupusa Sindi Kraford

 

Kupus je bogat važnim antioksidantom – vitaminom C, a budući da obezbeđuje 70 odsto dnevnih preporučenih vrednosti ako ga konzumirate redovno
Kupus je bogat važnim antioksidantom – vitaminom C, a budući da obezbeđuje 70 odsto dnevnih preporučenih vrednosti ako ga konzumirate redovnofoto: Cozy Home/Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 manja ili pola veće glavice kupusa
  • 6 glavica crnog luka
  • 4 velike šargarepe
  • 1 kocka za pileći bujon
  • 400 grama paradajza
  • peršuna po ukusu
  • začini po želji

 

Priprema

  1. Sitno iseckajte povrće za čorbu, pa stavite u šerpu i prelijte vodom tek toliko da povrće ogrezne u njoj.
  2. Uključite na najjaču temperaturu dok ne proključa.
  3. Dodajte pileću kocku.
  4. Ostavite da se krčka oko sat vremena na srednjoj temperaturi.

BONUS VIDEO

Kako se sprema kafanska čorba?

 

makonda-tracker