Poznato je koliko je zdrava hrana važna u domu Đokovića, a Jelena je više puta delila neke od tajni njihove ishrane i obroka u kojima uživaju sa sinom Stefanom i ćerkom Tarom.

Jelena Đoković, supruga tenisera Novaka Đokovića, njegova je velika pordrška u karijeri, što podrazumeva i zdravu ishranu koja je bila velika prekretnica u Noletovom osvajanju grend slemova.
Poznato je da naš sportista ne jede gluten, a cela porodica, uključujući njihovu decu Stefana i Taru, hrani se zdravo. Jelena ne krije svoja omiljena jela i trikove za ukusniji obrok koji obiluje vitaminima, mineralima i antioksidansima, a jednom prilikom je objasnila da čak 70 procenata njene ishrane podrzumeva sirovu hranu.
Ostatak je termički obrađen, a često se na tanjiru nađu testenina, kinoa, pirinač...
1. Miks semenki i biljnog mleka
Kako je objasnila pre nekoliko godina, kada je reč o doručku, njen sin Stefan i ona uživaju u mešavini semenki s kokosovim mlekom.
– Nekad su različite proporcije, ali manje-više je uvek isto: čia semenke, konoplja, maka semenke, dud, lan, kakao, kokos, kamu mamu, vanila i ovas plus kokosovo mleko. Sutra ću samo dodati sveže voće i sveže ceđen voćni sok uz ovo – objasnila je Jelena jednom prilikom na Instagramu, uz fotografiju doručka.

Miks semenki prelije se kokosovim mlekom i pokrije veče ranije, pa ostavlja da odstoji tokom noći, kada se sastojci dobro natope i nabubre u tečnosti do jutra.
2. Palačinke od heljdinog brašna
Kad je Stefan Đoković imao dve godine, Jelena je pokazala neodoljiv doručak koji je dobio u porodičnom restoranu u Monte Karlu.
Svi za stolom jeli su zdravo, a dečak je dobio palačinke od heljde, koja je poznata po velikoj koliini proteina, a sadrži i magnezijum, mangan, bakar, gvožđe, fosfor, cink i selen.
Poznato je da pomaže u smanjenju rizika od srčanih bolesti, za mršavljenje, jačanje imuniteta, bolje raspoloženje, zdravlje kože i kose, proti vanemije, kod astme...
3. Pire od banana i avokada
Kad je Novakov i njen sin Stefan bio manji, Jelena je ispričala i da obožava da mu sprema pire od avokada i banana, koji može da se zasladi medom, javorovim sirupom, rogačem u prahu ili sirupom agave, u zavisnosti od slatkoće, odnosno zrelosti banana.

– Volim sve da spremim uveče, jer jer moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta – govorila je Jelena svojevremeno.
BONUS VIDEO
Šta je škotski doručak?