čik joj odolite!

Najsočnija pita bez kora i mešenja testa: Izdašna je, božanstvenog ukusa i pravi se u jednoj činiji (RECEPT)

0

Bez mnogo vremena, ugljenih hidrata i isprljanih sudova, priprema ove slane pite je i brza i jednostavna, pa je ona idealan izbor za doručak ili večeru kad želite nešto domaće, a nije vam do rada u kuhinji.

Pita od tikvica na brzinu, sočna i neodoljiva
Pita od tikvica na brzinu, sočna i neodoljivafoto: Kiian Oksana/Shutterstock

Domaće pite su među omiljenim pecivima na našim prostorima, a da biste dobili slasnu i zasitnu nisu vam neophodne ni kore ni testo od mnogo brašna.


Ova lagana varijanta pite pravi se od tikvica, jaja i jogurta, zbog čega je ona izuzetno sočna, kremasta iznutra i hranljiva, a potrebno vam je vrlo malo brašna – tek dve kašike.


Sastojci:

 

  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 jajeta
  • 3 tikvice srednje veličine
  • 200 ml jogurta
  • 80 ml ulja
  • so i biber, mirođija i po ukusu
  • kačkavalj po želji


Priprema

 

  • Umutite jaja, pa oljuštite tikvice, operite ih i isecite na kockice i dodajte jajima.
  • Dodajte im ulje i jogurt, pa promešajte.
  • Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa začinite po želji.
  • Sipajte u tepsiju, koju ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa protresite da površina smese bude ravna.
  • Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C dok fino ne porumeni, pa izvacite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još pet minuta.

 

BONUS VIDEO

Kako se zasladiti slaninom?

Error in getting video.

 

makonda-tracker