Bez mnogo vremena, ugljenih hidrata i isprljanih sudova, priprema ove slane pite je i brza i jednostavna, pa je ona idealan izbor za doručak ili večeru kad želite nešto domaće, a nije vam do rada u kuhinji.

Domaće pite su među omiljenim pecivima na našim prostorima, a da biste dobili slasnu i zasitnu nisu vam neophodne ni kore ni testo od mnogo brašna.
Ova lagana varijanta pite pravi se od tikvica, jaja i jogurta, zbog čega je ona izuzetno sočna, kremasta iznutra i hranljiva, a potrebno vam je vrlo malo brašna – tek dve kašike.
Sastojci:
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 3 tikvice srednje veličine
- 200 ml jogurta
- 80 ml ulja
- so i biber, mirođija i po ukusu
- kačkavalj po želji
Priprema
- Umutite jaja, pa oljuštite tikvice, operite ih i isecite na kockice i dodajte jajima.
- Dodajte im ulje i jogurt, pa promešajte.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa začinite po želji.
- Sipajte u tepsiju, koju ste podmazali uljem ili obložili papirom za pečenje, pa protresite da površina smese bude ravna.
- Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180°C dok fino ne porumeni, pa izvacite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još pet minuta.
BONUS VIDEO
Kako se zasladiti slaninom?
( Glossy, T.S.R. )