superkremasto

Kako se pravi najbolja domaća pašteta? Bez veštačkih sastojaka, a ukusnija od kupovne (RECEPT)

0

Ovako pripremljena pašteta je vrlo zasitna, intenzivnijeg je ukusa, a pravi se vrlo brzo i jednostavno.

Domaća pileća pašteta na hlebu
Domaća pileća pašteta na hlebufoto: etorres/Shutterstock

Iako znamo da nije nešto najzdravije što može da nam se nađe u jelovniku, malo je ljudi koji ponekad ne požele da se za doručak posluže najobičnijom jetrenom paštetom, ali čak i ona može da bude zdravija opcija!

 

Domaća pileća pašteta sve je popularnija, i to s razlogom: ona je 100% prirodna, bez veštačkih dodataka koji bi trebalo da joj prodruže rok i pojačaju joj ukus, priprema se iznenađujuće lako i brzo, a uz to je i zasitna!

 

Sastojci:

 

  • 250 g pileće džigerice
  • 150 g putera
  • 1 čen belog luka
  • 1 lovorov list
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 50 ml rakije
  • 4 grančice majčine dušice
  • 1 prstohvat muskatnog oraščića
  • so i biber


Priprema

  1. Sitno iseckajte crni i beli luk, pa ga propržite na 50 g otopljenog i zagrejanog putera.
  2. Stavite da se krčka uz mešanje oko minut-dva, pa ubacite sitno seckanu džigericu i pržite.
  3. Dodajte majčinu dušicu i lovorov list, pa dinstajte oko pet minuta i nalijte rakiju i krčkajte još četiri minuta.
  4. Ubacite malo muskatnog oraščića, so i biber, pa pržite još malo uz mešanje.
  5. Izbacite lovorov list, pa sklonite na stranu.
  6. Otopite ostatak putera, pa sipajte malo po malo na prohlađenu džigericu u blenderu i blendajte uz dodavanje putera sve dok ne budete zadovoljni teksturom.
  7. Prevacite u staklene teglice, pa po žellji prelijte ostatkom putera i listićima majčine dušice.

 

 

BONUS VIDEO

Kako se pravi leskovački ajvar?

 

makonda-tracker