Ovako pripremljena pašteta je vrlo zasitna, intenzivnijeg je ukusa, a pravi se vrlo brzo i jednostavno.
Iako znamo da nije nešto najzdravije što može da nam se nađe u jelovniku, malo je ljudi koji ponekad ne požele da se za doručak posluže najobičnijom jetrenom paštetom, ali čak i ona može da bude zdravija opcija!
Domaća pileća pašteta sve je popularnija, i to s razlogom: ona je 100% prirodna, bez veštačkih dodataka koji bi trebalo da joj prodruže rok i pojačaju joj ukus, priprema se iznenađujuće lako i brzo, a uz to je i zasitna!
Sastojci:
- 250 g pileće džigerice
- 150 g putera
- 1 čen belog luka
- 1 lovorov list
- 2 manje glavice crnog luka
- 50 ml rakije
- 4 grančice majčine dušice
- 1 prstohvat muskatnog oraščića
- so i biber
Priprema
- Sitno iseckajte crni i beli luk, pa ga propržite na 50 g otopljenog i zagrejanog putera.
- Stavite da se krčka uz mešanje oko minut-dva, pa ubacite sitno seckanu džigericu i pržite.
- Dodajte majčinu dušicu i lovorov list, pa dinstajte oko pet minuta i nalijte rakiju i krčkajte još četiri minuta.
- Ubacite malo muskatnog oraščića, so i biber, pa pržite još malo uz mešanje.
- Izbacite lovorov list, pa sklonite na stranu.
- Otopite ostatak putera, pa sipajte malo po malo na prohlađenu džigericu u blenderu i blendajte uz dodavanje putera sve dok ne budete zadovoljni teksturom.
- Prevacite u staklene teglice, pa po žellji prelijte ostatkom putera i listićima majčine dušice.
BONUS VIDEO
Kako se pravi leskovački ajvar?
( Glossy, T.S.R. )




