miris doma

Pečene za 30 minuta: Najmekše buhtle sa sirom po arapskom receptu pripremaju se lako & neodoljivo su kremaste iznutra

0

Ovi pahuljasti zalogaji puni su bogatog, kremastog fila od sira koji se topi u ustima.

Ovaj recept će vas naprosto oduševiti
Ovaj recept će vas naprosto oduševitifoto: Youtube / Printscreen / @AZIZAGOTOVIT

Buhtle sa sirom su savršen izbor za sve ljubitelje mekanih i kremastih peciva.

 

Idealne su za doručak, užinu ili čak kao dezert uz šoljicu čaja ili kafe. Priprema je jednostavna, a rezultat su buhtle koje osvajaju na prvi zalogaj!

 

Sastojci:

 

  • Jaja 3 kom + 1 kom
  • Šećer 150 gr
  • Prstohvat soli
  • Biljno ulje 100 ml
  • Mleko 70 ml
  • Brašno 200 gr
  • Prašak za pecivo 1 kašika
  • Sveži mrvljeni sir 250 gr Šećer 3 kašike
  • skrob 1 kašika
  • Šećer u prahu

Priprema:

 

  1. U jednu posudu ulijte 3 jaja i dodajte so i šećer pa dobro umešajte. Potom dodajte ulje i mleko te ponovo mešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete homogenu masu.
  2. Dno pleha namažite maslacom, a potom dobijenu smesu ravnomerno rasporedite po plehu.
  3. U jednu posudu sipajte sveži mrvljeni sir, jedno jaje, šećer i skrob pa sve izblendujte mikserom dok ne dobijete snežnu smesu. 
  4. Nožem plitkjo razdelite žutu smesu u plehu, belu smesu sipajte u plastičnu kesu sa debljom rupom na drugom kraju i isrctavajte njome rasečene ivice prethodno nožem napravljene na žutoj smesi.
  5. Neka s eu rerni peče oko 30-35 minuta na 180 stepeni. Kada se ispeče pospite odozgo šećerom u prahu, isecite i poslužite. Prijatno! 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

ČOKOLADA, NUTELA + FERERO KUGLICE! Evo poslastice iz najluđih snova!

Error in getting video.

 

makonda-tracker