najbolje za vaš organizam

Domaći hleb bez brašna i kvasca: Može da se jede na dijeti, mekan je i ostaće svež 5 dana (KETO RECEPT)

0

Ako pokušavate da se rešite viška kilograma ili jednostavno vodite računa o zdravlju, to ne znači da treba da se odreknete hleba. Samo probajte ovaj superzdrav recept!

Zasitan, domaći hleb od semenki i badema
Zasitan, domaći hleb od semenki i bademafoto: spectrumblue/Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj domaćeg hleba, nije neophodno da ga izbacite iz ishrane da biste vodili računa o svom zdravlju i struku – samo zamenite običan hleb od belog brašna alternativom koja će, uz to što će vas zasititi, vašem telu pružiti pravu bombu hranljivih materija.


Jedna od mogućnosti je keto hleb od mešavine semenki i badema, vrlo popularan u keto ishrani, koji obiluje vitaminima, mineralima, antioksidansima i vlaknima, a izvanrednog je ukusa i ostaje svež danima.


Najvažnije je da ga, zbog jaja u njegovom sastavu, čuvate u frižideru i danima ćete uživati u ovom neodoljivom pecivu.

Sastojci:

 

  • 4 jajeta
  • 100 g lanenog semena
  • 100 g semenki bundeve
  • 100 g semenki suncokreta
  • 100 g susama
  • 100 g sirovog badema
  • 1 kašika čia semena
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 150 ml vode


Priprema

 

  1. Ubacite badem i sve semenke u blender (bundevine, suncokretove, lanene, čia i susam), pa sameljite dok ne bude kao brašno.
  2. U jednoj dubokoj činiji umutite žicom jaja, pa dodajte mleveni badem i semenke i promešajte.
  3. Dodajte vodu, so i sodu bikarbonu, ponovo promešajte i sipajte u kalup za hleb (koji ste prethodno podmazali uljem ili puterom ili obložili pek-papirom).
  4. Pospite semenkama po ukusu i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, oko 40 minuta.

 

BONUS VIDEO

Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

Error in getting video.

 

makonda-tracker