Ako želite da isprobate boraniju po drugačijem receptu od klasičnog kuvanja, probajte zapečenu varijantu.
Boranija je za mnoge domaćice čest izbor kad je priprema ručka u pitanju, jer ne samo što se jednostavno sprema, već je i zdrav obrok, uz dodatak povrća. Međutim, iako je najčešće spremamo u čorbastoj varijanti, zapečena varijanta takođe je veoma ukusna i hranljiva, a dopašće se i onima koji nisu ljubitelji kuvane boranije...
Ovaj ručak je dovoljan za 4 obroka, a možete ga i duplirati po želji.
Sastojci:
- 600 gr boranije
- 400 gr piletine(mlevene ili naseckane na kockice, može i ćuretina)
- 1 šargarepa
- 1 luk
- 1-2 kašike ulja
- začini po želji
- plus za preliv: 2 jaja, 300 ml jogurta
Priprema:
- Zagrejte ulje, pa propržite sitno seckani luk i šargarepu. Dodajte meso, začine, pa dinstajte dok ne promeni boju.
- U vatrostalnu posudu ili pleh ređajte polovinu boranije, pa sipajte preko meso, pa dodajte ostatak boranije.
- Pospite preko prelivom od jaja i jogurta, koji ste prethodno posolili i pobiberili.
- Pecite oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni ili dok ne bude gotovo, u zavisnosti od jačine rerne.
- Služite sa svežom salatom i kiselim mlekom.
Bonus video
Vojvođanski kare kao predlog za ručak
( Glossy, M.R. )