savršen gastronomski užitak

3 najlepša recepta za svinjske šnicle: Tope se pod nepcima, a ukus je takav da nećete znati koje pre da spremite

0

Zaboravite na klasične šnicle koje pržite na ulju u tiganju, jer stižu drugačije, sočne i mekane u sosu koji mami uzdahe 

ŠNICLE NA TRI NAČINA PRSTE DA POLIŽEŠ
ŠNICLE NA TRI NAČINA PRSTE DA POLIŽEŠfoto: Shutterstock / AS Foodstudio

Na trpezama raznih kuhinja sveta često se nalazi svinjsko meso spremljeno na mnogo različitih načina. Ukoliko i vi volite jela od mesa, a nemate više ideje kako da ga spremite ovi recepti će vam dobro doći.

 

Spoj savršenih sastojaka učiniće da meso postane mekano i ukusno, a vaši ukućani biće srećni što konačno imaju priliku da uživaju kao nikad do sada.

 

Pred vama su 3 najlepša recepta za šnicle, a na vama je da odlučite koji od njih ćete prvi odlučiti da spremite. 

1. Svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka

 

Sastojci:

 

  • 600 g svinjskih šnicli
  • 200 g šampinjona
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • So, biber, suvi začin
  • Maslinovo ulje

 

Priprema:

 

Šnicle istanjiti i začiniti solju i biberom.

Na malo ulja propržiti šnicle sa obe strane dok ne porumene.

U istoj tiganju propržiti sitno seckan crni i beli luk, pa dodati seckane šampinjone.

RECEPT ZA NAJLEPŠE SVINJSKE ŠNICLE
RECEPT ZA NAJLEPŠE SVINJSKE ŠNICLE foto: Nick Stanev/Shutterstock

Dodati pavlaku za kuvanje i kratko kuvati dok se sos ne zgusne.

Vratiti šnicle u sos i kuvati još 5 minuta.

Serviranje: Uz pire krompir ili testeninu.

 

2. Panirane svinjske šnicle (Bečka šnicla)

 

Sastojci:

 

  • 600 g svinjskih šnicli
  • 2 jaja
  • Brašno
  • Prezle
  • So, biber
  • Ulje za prženje
NAJLEPŠI RECEPT ZA BEČKU ŠNICLU
NAJLEPŠI RECEPT ZA BEČKU ŠNICLUfoto: Profimedia

Priprema:

 

Šnicle istanjiti i začiniti solju i biberom.

Uvaljati prvo u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle.

Pržiti na vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Serviranje: Uz limun, krompir salatu ili pomfrit.

 

3. Svinjske šnicle u marinadi od senfa i meda

 

Sastojci:

 

  • 600 g svinjskih šnicli
  • 2 kašike senfa
  • 1 kašika meda
  • 2 čena belog luka (sitno seckan)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So, biber
ŠNICLE SU UKUSNIJE KAD SU U SOFTU
ŠNICLE SU UKUSNIJE KAD SU U SOFTU foto: Hector Ruiz/Shutterstock

Priprema:

 

Marinadu napraviti od senfa, meda, belog luka, ulja, soli i bibera.

Šnicle premazati marinadom i ostaviti da odstoje 1 sat.

Peći u tiganju ili rerni dok ne porumene.

Serviranje: Uz grilovano povrće ili svežu salatu.

 

Bonus video:

Lignje na morski način

 

makonda-tracker