Zaboravite na klasične šnicle koje pržite na ulju u tiganju, jer stižu drugačije, sočne i mekane u sosu koji mami uzdahe
Na trpezama raznih kuhinja sveta često se nalazi svinjsko meso spremljeno na mnogo različitih načina. Ukoliko i vi volite jela od mesa, a nemate više ideje kako da ga spremite ovi recepti će vam dobro doći.
Spoj savršenih sastojaka učiniće da meso postane mekano i ukusno, a vaši ukućani biće srećni što konačno imaju priliku da uživaju kao nikad do sada.
Pred vama su 3 najlepša recepta za šnicle, a na vama je da odlučite koji od njih ćete prvi odlučiti da spremite.
1. Svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka
Sastojci:
- 600 g svinjskih šnicli
- 200 g šampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- So, biber, suvi začin
- Maslinovo ulje
Priprema:
Šnicle istanjiti i začiniti solju i biberom.
Na malo ulja propržiti šnicle sa obe strane dok ne porumene.
U istoj tiganju propržiti sitno seckan crni i beli luk, pa dodati seckane šampinjone.
Dodati pavlaku za kuvanje i kratko kuvati dok se sos ne zgusne.
Vratiti šnicle u sos i kuvati još 5 minuta.
Serviranje: Uz pire krompir ili testeninu.
2. Panirane svinjske šnicle (Bečka šnicla)
Sastojci:
- 600 g svinjskih šnicli
- 2 jaja
- Brašno
- Prezle
- So, biber
- Ulje za prženje
Priprema:
Šnicle istanjiti i začiniti solju i biberom.
Uvaljati prvo u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle.
Pržiti na vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.
Serviranje: Uz limun, krompir salatu ili pomfrit.
3. Svinjske šnicle u marinadi od senfa i meda
Sastojci:
- 600 g svinjskih šnicli
- 2 kašike senfa
- 1 kašika meda
- 2 čena belog luka (sitno seckan)
- 1 kašika maslinovog ulja
- So, biber
Priprema:
Marinadu napraviti od senfa, meda, belog luka, ulja, soli i bibera.
Šnicle premazati marinadom i ostaviti da odstoje 1 sat.
Peći u tiganju ili rerni dok ne porumene.
Serviranje: Uz grilovano povrće ili svežu salatu.
Bonus video:
Lignje na morski način