Idealne za večeru, ali i kao zaslađenje posle ukusnog porodičnog ručka
Kada govori o supruzi Kristini, Sergej Ćetković uvek govori u superlativu. Ona je njegovo ostvarenje snova, njegova muza, inspiracija i majka njihovoj deci.
U njihovom domu nikad ne manjka dečijeg smeha i ljubavi, ali i kulinarskih specijaliteta budući da je Kristina pokrenula svoj jutjub kanal na kojem deli razne pikanterije koje sprema svojim ukućanima.
Tako se na njemu našao i recept za posne krofne, specijalitet koji je savršen za dane posta, a toliko ukusan da ćete ga obožavati i van njega. Ukoliko i vi volite krofne pratite uputstva i sigurni smo da nema šanse da vam ne uspeju.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 400 ml mlake vode
- 220 ml kisele vode
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica soli
Priprema:
Brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna mutite najjačom brzinom 6 minuta. Potom ostavite da odmori 40 minuta i da naraste. Onda testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i premesite.
Razoklagijajte, pa čašom vadite krugoce, krofne. Ostavite opet da malo odstoje, a onda ih pržite u zagrejanom ulju. Ulje u početku treba da bude vrelo, a onda ga smanjite da ne izgori testo spolja, a unutra ostane živo.
Pospite prah šećerom ili punite džemom, a možete i posnim kremom.
Bonus video:
Zasladite se slaninom