neodoljive

Kad Kristina spremi posne krofne i komšije dolaze nepozvane: Supruga Sergeja Ćetkovića ima recept koji svima uspeva

0

Idealne za večeru, ali i kao zaslađenje posle ukusnog porodičnog ručka 

KROFNE PO RECEPTU SUPRUGE SERGEJA ĆETKOVIĆA, KRISTINE ĆETKOVIĆ
KROFNE PO RECEPTU SUPRUGE SERGEJA ĆETKOVIĆA, KRISTINE ĆETKOVIĆ foto: Shutterstock / BarthFotografie

Kada govori o supruzi Kristini, Sergej Ćetković uvek govori u superlativu. Ona je njegovo ostvarenje snova, njegova muza, inspiracija i majka njihovoj deci.

 

U njihovom domu nikad ne manjka dečijeg smeha i ljubavi, ali i kulinarskih specijaliteta budući da je Kristina pokrenula svoj jutjub kanal na kojem deli razne pikanterije koje sprema svojim ukućanima.

 

Tako se na njemu našao i recept za posne krofne, specijalitet koji je savršen za dane posta, a toliko ukusan da ćete ga obožavati i van njega. Ukoliko i vi volite krofne pratite uputstva i sigurni smo da nema šanse da vam ne uspeju.

Potrebno je:

 

  • 1 kg brašna
  • 400 ml mlake vode
  • 220 ml kisele vode
  • 1 suvi kvasac
  • 1 kašičica soli
NAJLEPŠE POSNE KROFNE PO RECEPTU SUPRUGE SERGEJA ĆETKOVIĆA
NAJLEPŠE POSNE KROFNE PO RECEPTU SUPRUGE SERGEJA ĆETKOVIĆA foto: Shutterstock/sherlesi

Priprema:

 

Brašno, vodu, šećer, so, kvasac, vanilu, ulje, kiselu vodu i koru limuna mutite najjačom brzinom 6 minuta. Potom ostavite da odmori 40 minuta i da naraste. Onda testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i premesite.

 

Razoklagijajte, pa čašom vadite krugoce, krofne. Ostavite opet da malo odstoje, a onda ih pržite u zagrejanom ulju. Ulje u početku treba da bude vrelo, a onda ga smanjite da ne izgori testo spolja, a unutra ostane živo.

 

Pospite prah šećerom ili punite džemom, a možete i posnim kremom. 

 

Bonus video:

Zasladite se slaninom

 

makonda-tracker