specijalitet

Pronašli smo recept za najlepše Boston krempite – neobične su, očas posla spremne & ukus je jednostavno neodoljiv!

0

Nastala je kao kombinacija formata torte i kolača, što je čini savršenim izborom za sve ljubitelje poslastica.

Ovo je jedan od najlepših recepata koje ćete probati
Ovo je jedan od najlepših recepata koje ćete probatifoto: Youtube / Printscreen / @LeckermitSophieMayer

Boston krempita je poznati dezert koji spaja bogati kremasti fil, mekanu biskvitnu koru i glazuru od čokolade.

 

Ovaj recept donosi jednostavne korake za pripremu, ali garantuje raskošan ukus koji će oduševiti vaše goste.

 

Pripremite se da uživate u svakom zalogaju ovog klasičnog američkog slatkiša!

 

SASTOJCI

 

krema:

  • 4 žumanca
  • 60 g kondenzovanog mleka
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 60 g šećera
  • 10 g vanilin šećera 320 ml mleka
  • 20 g putera

biskvit:

  • 4 žumanca
  • 50 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 50 g biljnog ulja
  • 60 ml mleka
  • 100 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 4 belanca
  • 1/2 kašičice sirćeta
  • 60 g šećera

Ganache:

 

 

PRIPREMA

 

  1. U loncu pomešajte žumanca, kondenzovano mleko, kukuruzni skrob, običan i vanilin šećer, a kada dobijete homogenu masu dodajte mleko, stavite na laganu vatru i mešajte konstantno dok se ne zgusne. Kada postane gust krem skinite sa vatre i dodajte puter pa dobor umešajte. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  2. U novoj posudi pomešajte 4 žumanca, šećer, so, biljno ulje, pa kad se sjedini dodajte 60ml mleka, mešajte a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete testastu masu.
  3. U novu posudu sipajte belanca i sirće pa izmiksujte mikserom da dobijete sneg od belanaca. Usput dok miksujete dodajte šećer malo po malo. Kada dobijete sneg od belanaca dodajte ga postepeno u prethdnu posudu sa žumancima i dobro sjedinite.
  4. Tako dobijenu smesu ravnomerno sipajte u četvrtasti pleh prekriven pek papirom. Stavite u rernu da se peče oko 20 minuta na 170 stepeni. Kad se biskvite ispeče ostavite ga da se ohladi, zatim odstranite ivice nožem precizno i skinite u tankom sloju gornji zapečeni sloj korice. 
  5. Uzmite ohlađenu kremu sa početka i ravnomerno nanesite na biskvit. U jednoj posudi pomešajte crnu čokoladu i slatku pavlaku, prokuvajte zajedno i konstantno mešajte dok ne dobijete strukturu čokoladnog preliva. Ravnomerno prelijte preko kreme i sve zajedno stavite u frižider da se ohladi.
  6. Kada se stisne možete kolač iseći na jednake kocke i dobićete najlepše Bostonske krempite. Prijatno!

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

 

makonda-tracker