Brzo se prave, pogodne su za sve koji izbegavaju belo brašno i mleko, i savršen su izbor za trenutke kada želite nešto posebno, a jednostavno.
Cimet rolnice su klasik kojem je teško odoleti, ali šta ako postoji nešto još bolje i drugačije?
Predstavljamo vam sočne rolnice bez brašna, koje se tope u ustima i osvajaju bogatim, orašastim ukusima.
Uz kremasti fil od lešnika i badema, i koru napravljenu od bademovog brašna i putera, ove rolnice su pravi raj za nepce.
Sastojci
Za testo:
- 200 g bademovog brašna
- 50 g kokosovog brašna 50 g eritritola (ili šećera po želji)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 60 g rastopljenog putera (ili kokosovog ulja za vegansku verziju)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 ml kokosovog mleka
Za fil:
- 100 g lešnik krema (ili čoko-lešnik namaza bez šećera)
- 50 g sitno mlevenih badema 1 kašičica cimeta (po želji)
Za preliv:
- 50 ml kokosovog mleka
- 30 g tamne čokolade (rastopljene)
Priprema
- U činiji pomešajte bademovo i kokosovo brašno, eritritol i prašak za pecivo. Dodajte rastopljeni puter, vanilu i kokosovo mleko, pa zamesite glatko testo. Ako je testo previše lepljivo, dodajte još malo kokosovog brašna.
- Testo razvaljajte između dva lista papira za pečenje u pravougaonik. Premažite lešnik kremom, pospite mlevenim bademima i, ako želite, cimetom. Pažljivo zarolajte testo uz pomoć papira za pečenje i secite rolnice debljine oko 2 cm.
- Poređajte rolnice u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu blago zlataste.
- Dok su rolnice još tople, prelijte ih mešavinom rastopljene čokolade i kokosovog mleka za dodatnu sočnost.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova!