Od ove poslastice cela kuća će mirisati na praznike.
Tokom godine u razliitim prilikama uglavnom jedemo čokoladne i kremaste torte koje, ma koliko ukusne bile, ponekad umeju teško da padnu na stomak.
Često se uželimo kuhinje naših baka i njihovih jednostavnih recepata za najmekše i najfinije domaće kolače na svetu.
U red takvih spada i ovaj biskvit kolač, koji se priprema brzo i lako i osvaja već na prvi zalogaj!
SASTOJCI:
- 3 srednja jaja
- 8 g vanilin šećera ili 1 kesica vanilina
- prstohvat soli
- 150 g šećera
- 120 ml suncokretovog ulja
- 150 g jogurta od vanile 15 g praška za pecivo
- 290 g brašna 00
- marmelada
PRIPREMA:
- U jednu činiju sipajte jaja, vanilin šećer, so i šećer, pa sve umutite mikserom. Dodajte ulje pa ponovo dobro izmiksujte mikserom. Dodajte jogurt od vanile.
- U jednoj posudici pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa i to dodajte u prvu činiju. Dobro umešajte tako da dobijete potpuno glatku smesu.
- Dno pleha prekrijte pek papirom, pa ravnomerno rasporedite preko njega polovinu dobijene smese.
- Preko smese dodajte džem od jagode i viljuškom ga prošarajte kroz smesu. Zati odozgo sipajte drugu polovinu smese, ponovo dodajte džem od jagode i prošarajte viljuškom.
- Ubacite urernu da se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.
- Kada je gotovo premažite odozgo tankim slojem džema od jagode i pospite sitnim kokosovim brašnom.
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Evo poslastice iz najluđih snova!
( Glossy, E.S. )