Recepti za popularnu Dubai čokoladu ovih dana su glavna tema društvenih mreža, a jedan od ključnih sastojaka lako možete zameniti lakše dostupnim varijantama.
Na društvenim mrežama u poslednje vreme nema popularnije hrane od Dubai čokolade, neobične poslastice koja se priprema prilično brzo i jednostavno, a njen ukus mnogi hvale.
– Miriše prelepo i jeste prelepa – kaže influenserka Ofelija Nikols na društvenoj mreži TikTok, a ona je samo jedna od mnogih koji su podelili svoju fascinaciju ovim čokoladnim dezertom.
U pitanju je čokolada punjena pistaćima koja se izdvaja i interesantnim izgledom, uz hvaljeni miris i ukus, pa mnogi pokušavaju da naprave svoju varijantu Dubai čokolade. Međutim, kad pogledaju spisak sastojaka, mnogi se zapitaju šta ako nemaju ili ne mogu da nađu kadaif, koji je ključan za slatki nadev s puterom od pistaća.
Šta je kadaif?
Kadaif predstavlja vrlo tanka i kratka rezanca, koja nam dolaze iz turske kuhinje. Prave se od brašna i vode i koriste se za pripremu raznih slatkih i slanih jela širom Sredozemlja i Bliskog istoka i vrlo su praktična.
Šta koristiti umesto kadaif rezanaca za Dubai čokoladu?
Ukoliko nemate kadaif, postoji više načina da ipak napravite popularnu Dubai čokoladu, a ipak dobijete blagu hrskavost u filu.
- Najjednostavnije je da kratko ispečete kupovnu koru za pitu, a potom je izmrvite.
- Dobra zamena mogu biti i rezanca za supu, što sitnija i tanja nađete, koja ćete prethodno da skuvate ako želite da fil bude kremastiji, odnosno da skuvate i zapečete ako biste radije da postignete hrskavost.
- Još jedna alternativa je italijanska testenina, a najbolje će se ukloiti kapelini testenina jer je tanka, malog prečnika (do 1,4 mm). I nju najpre skuvajte, pa po želji ispecite i obavezno usitnite.
BONUS VIDEO
Čokolada donosi radost