Ako razmišljate da ove godine spremite za slavu torte umesto kolača ova tri recepta će doći kao poručeni
Čest izbor za slavsku trpezu su sitni kolači, ali ako su vam oni dosadili i želite da svojim gostima učinite to zadovoljstvo i poslužite ih ukusnim tortama onda bi ovi recepti mogli da vam budu od koristi.
Ovo su neke od najlepših, brzih torti koje će oduševiti sve one koji su istinski ljubitelji slatkiša.
Među njiha su Rabin torta, Brza torta sa malinama i neizostavna Čoko moko torta od gotovih kora, koja je veoma izdašna i brzo se i lako sprema.
Rabin torta
Ova poslastica se veoma brzo pravi, a toliko je ukusna da će dok trepnete nestati sa tanjira. Za njenu pripremu vam trebaju jednstavni sastojci, koje najčešće već imate u kući.
Sastojci:
- 12 jaja
- 400 g čokolade
- 250 g šećera
- 250 g mlevenog keksa
- 350 g putera
- 500 g šlaga
Priprema:
Prvo umutite puter i šećer, pa dodajte žumanca, mleveni keks i prethodno rastopljenu čokoladu. Zatim posebno umutite belanca i sjedinite dobro sa prethodno dobijenom smesom. Potom je podeliti na dva jednaka dela.
Jedan deo je fil i odložite ga u frižider. A od druge polovine ispecite 4 korice. Pleh pre toga obložite papirom za pečenje.
Kada se kore ispeku, uputite šlag i sve je spremno za filovanje.
Ređate je na sledeći način: kora, fil, šlag - dok se ne potroši sav maetrijal.
Dekorišite je po želji i uživajte u fenomenalnom ukusu!
Brza torta sa malinama
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g pavlake
- 150 g šećera u prahu
- 500 g mlevenog keksa
- 500 g smrznutih malina
- 100 ml hladnog mleka (po potrebi)
Priprema:
Umutiti slatku pavloaku kao šlag. Pomešati kiselu pavlaku i šećer u prahu, pa dodati mleveni keks i sve dobro sjediniti. Gustina mase zavisi od suvoće keksa. Dodati zleđene maline i promešati. Smesu sipati u kalup ili šerpu, pa ostaviti da se ohladi. Premazati šlagom ili umućenom slatkom pavlakom, pa skinuti pbruč kalupa.
Čoko moko torta sa gotovim korama
Sastojci:
- Kore ( tamne / svetle )
- 300 g pakovanja mlevenog keksa
- malo čokoladnog mleka
- 800 / 850 g kisele pavlake 20%
- 500 ml kisele vode
- 500 g krem šlaga
- šećer u prahu
Priprema:
Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Bonus video:
Lignje na morski način