OBAVEZNO JE PROBAJTE

Niko ne pravi kupus salatu kao Nemci: Sutradan je još ukusnija, a jedan sastojak daje joj neverovatan ukus

0

Ako je kupus salata obavezan deo vaše slavske trpeze ili deo svakog ručka, sigurno će vam se dopasti jednostavan recept za varijantu koja traje duže i ima neobičan ukus.

Naseckan kupus za salatu
Naseckan kupus za salatufoto: Cozy Home/Shutterstock

Među salatama bez kojih je nemoguće zamisliti trpezu na našim prostorima je jednostavna kafanska kupus salata, za koju svako ima neki svoj trik.


Međutim, u nemačkoj kuhinji se ona podiže na sasvim novi nivo, a potrebno je samo malo više truda nego u odnosu na verziju kupus salate koja nam je poznata.


Tajna je u dinstanom luku i šećeru, koji daju vrlo interesantan ukus, a veliku razliku pravi i "tajni sastojak" – kašičica senfa na samom kraju. Takođe, važno je da znate da se nemačka kupus salata pravi dan ranije jer je neophodno da odstoji preko noći.

Sastojci:

 

  • 1 mala glavica kupusa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 125 ml ulja
  • 250 ml jabukovog sirćeta
  • 100 g šećera
  • 6 g soli
  • 1 kašičica senfa

 

Priprema

  1. Očistite kupus i isecite ga na četvrtine, a potom na trake.
  2. Sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na ulju i sklonite čim postane staklast. Nalijte jabukovo sirće i dodajte šećer i so, pa vratite na ringlu i ostavite da se krčka dok ne proključa.
  3. Dodajte senf, dobro promešajte i time prelijte kupus.
  4. Pokrijte, pa stavite u frižider da odstoji preko noći.

 

BONUS VIDEO

Živorad proizvodi neobične rakije od kupusa i piva

 

makonda-tracker