Mekane su i lagano se tope u ustima, a uz dodatak sitnog sira i kajmaka dobijaju još raskošniji ukus.
Projice sa čvarcima su savršeni izbor za predjelo na slavskom stolu jer spajaju jednostavnost pripreme sa bogatstvom ukusa.
Ovi mali zalogajčići imaju savršen spoj hrskavih čvaraka i sočnog testa, što ih čini pravim delikatesom za sve ljubitelje tradicionalne kuhinje.
Idealne su za svaku priliku, a posebno za svečane trpeze gde svi žele uživati u domaćim, autentičnim specijalitetima.
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 100 g belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 150 g čvaraka (iseckanih na sitno)
- 1 kašičica soli
- 100 g sitnog sira (feta ili domaći sir, po želji)
- 1 kašičica kajmaka (opciono, za dodatnu sočnost)
Priprema:
- U velikoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, jogurt i ulje, pa sve dobro izmešajte da se dobije glatka smesa.
- U smesu zatim umešajte sir i sitno seckane čvarke. Dodajte i kašičicu kajmaka ako želite bogatiji ukus.
- Podmažite kalup za projice ili mafine uljem ili stavite papirne korpice, pa sipajte smesu do 2/3 visine kalupa.
- Zagrejte rernu na 200°C i pecite projice oko 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju i čačkalica izađe suva kada ih probate.
- Ostavite projice da se malo prohlade, pa ih poslužite tople. Odlično idu uz kajmak ili pavlaku!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Raša i Seka komentarišu jelo