miris jeseni

Najlepše slane krofne bez kvasca tope se u ustima & gotove su očas posla!

0

U potrazi ste za brzim i ukusnim slanim zalogajem?

Najlepši uštipci bez kvasca
Najlepši uštipci bez kvascafoto: Pinterest / Printscreen / coolinarika.com

Ove krofne bez kvasca idealno su rešenje za sve koji žele savršeno meko testo sa slanim punjenjem koje se topi u ustima.

 

Njihova priprema traje samo nekoliko minuta, a rezultat su mirisne i hrskave krofne koje će osvojiti svakoga.

 

Savršene su za doručak, užinu ili posluženje gostima!

 

Sastojci:

 

  • 250 g brašna
  • 200 g grčkog jogurta ili pavlake
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • Ulje za prženje

 

Predlozi za punjenje:

 

  • 100 g sitnog sira (feta ili krem sir)
  • 50 g seckane šunke ili kulena
  • 1-2 kašike seckanog peršuna ili mladog luka (po želji)

 

Priprema:

 

  1. U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i jaje. Dodajte grčki jogurt (ili pavlaku) i zamesite mekano, glatko testo.
  2. Testo razvaljajte na debljinu od oko 1 cm i izrežite krugove pomoću čaše. Na svaki drugi krug stavite malo sira i šunke, a zatim ga poklopite praznim krugom testa i lagano pritisnite rubove kako bi se zatvorili.
  3. U šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Pržite krofne s obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, oko 2-3 minuta po strani. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće.
  4. Slane krofne poslužite tople, same ili uz jogurt, pavlaku ili omiljeni sos.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Tradicionalno jelo Perua

 

 

 

 

 

makonda-tracker