Ovo je dezert koji će oduševiti sve ljubitelje klasičnih ukusa u modernom, osvežavajućem izdanju.
Ako volite kremaste poslastice, ova pita od jabuka bez pečenja osvojiće vas na prvi zalogaj.
Kombinacija sočnih jabuka i bogate, kremaste teksture daje ovoj piti poseban šarm i čini je savršenim dezertom za svaku priliku.
Priprema se brzo i jednostavno, bez potrebe za rernom, što je čini idealnim izborom kada želite nešto slatko bez puno truda.
Sastojci:
- 250 g čajnog keksa sa cimetom
- 100 g putera
- 40 g mleka
Za kremu:
- 400 ml mleka
- 1 žumance
- 8 g vanilin šećera ili vanilina
- 40 g šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba (50 g)
- 200 ml slatke pavlake
- 2 jabuke
- puter
- 2 kašike šećera
Priprema:
- Izblendujte čajni keks tako da bude mleven, sipajte u posudu pa dodajte otopljeni puter i mleko. Dobro pomešajte pa polovinu ravnomerno rasporedite po dnu tanjira u okviru okruglog kalupa i ubacite na par minuta u frižider, a drugu polovinu ostavite u posudi.
- Na tiganju otopite puter pa dodajte sitno sečene jabuke i dodajte šećer pa mešajte 5 minuta na tihoj vatri, pa odložite u čistu posudu.
- U lončić sipajte mleko, običan i vanilin šećer, žumance, kukuruzni skrob, pa dobro sve umutite. Stavite na tihu vatru i mešajte dok se ne zgusne kao krema. Zatim sklonite sa vatre i dodajte slatku pavlaku i dobro umešajte da se dobije homogena masa. Zatim dodajte prethodno propržene jabuke.
- Tako dobijenu homogenu masu prelijte ravnomerno preko prethodno utabane baze od mlevenog keksa, pa odozgo pospite preostalom polovinom mlevenog keksa.
- Kada se malo prohladi u frižideru pospite odozgo šećerom u prahu po želji. Prijatno!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Dezert iz najluđih snova
( Glossy, E.S. )